To je to što me zanima!

Čilić: Nemaš priliku često dobiti nekoga iz Top 10

Pobjedom nad Andyjem Roddickom u tri seta (6-4, 4-6, 6-4) u Torontu Marin Čilić prvi put je ušao u četvrtfinale jednog Masster turnira
Vidi originalni članak

Više nije slučajnost, Marin Čilić posebno je inspiriran protiv igrača iz Top 10 na svijetu.
- Nemaš priliku baš prečesto pobijediti nekoga iz Top 10. Ovo je sjajan rezultat - rekao je Marin Čilić nakon velike pobjede nad Andyjem Roddickom u 3. kolu Masters turnira u Torontu. Dva puta Davidenko prošle godine, pa Gonzalez u Melbourneu i sada Roddick. Svi su tada bili u Top 10 i svi su protiv Čilića prošli “kao bosi po trnju”.
- Forhend me potpuno izdao. Ništa nisam mogao pogoditi, a nisam se ni dobro osjećao - “kukao” je Andy Roddick nakon poraza od Čilića.
I taj drugi set koji je Amerikanac dobio više je bio plod Marinovih pogrešaka.
Čilić je imao i 4-2 u drugom setu, no onda je upao u “rupu”, iz koje se u jednom trenutku činilo da neće uspjeti izaći. I kad je na set loptu napravio dvostruku pogrešku, publika koja je cijelo vrijeme navijala za Roddicka je poludjela, Andy se počeo “nabrijavati” i većina tako mladih igrača poput Čilića u toj situaciji vjerojatno bi potonula. Ali ne i Marin, on nije “papak”.
Odgovorio je “brejkom” već u prvom gemu trećeg seta, koji je držao do kraja dopustivši Roddicku tek 5 poena na reternu.  Za polufinale igra protiv Gillesa Simona.

NAJVEĆI SKALPOVI

2006. - Andrejev (25) - Čilić (585)
2007. - Davidenko (4) - Čilić (117)
2007. - Davidenko (4) - Čilić (102)
2008. - Gonzalez (7) -  Čilić (57)
2008. - Roddick (6) - Čilić (44)

>> U zagradi je tadašnji renking tenisača

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare