To je to što me zanima!

Čilić: Od početka nisam Nadalu dopustio baš ništa

Marin Čilić ostvario je u polufinalu jakog ATP turnira u Pekingu jednu od najvećih pobjeda u karijeri. Svladao je Rafaela Nadala 6-1, 6-3(!)...
Vidi originalni članak

Od početka do kraja meča nisam dopuštao da razina moje igre padne, a definitivo je da sam sjajno startao - rekao je Čilić koji je otvorio meč s pet uzastopnih osvojenih gemova. - Bio sam agresivan kada sam trebao biti, a najbolje od svega je što nisam odustajao, bio sam tvrdoglav i držao se svog stila igre.
Nikada u karijeri Čilić nije igrao protiv trenutačno drugog tenisača na svijetu, no ono što je pokazao u Pekingu je impresioniralo svakoga, a Nadala je dovodilo do ludila.
Najbolji hrvatski tenisač otvorio je meč s 20-2 u poenima, te 12 od 12 na svom servisu. Prvi poen na vlastiti servis je izgubio u posljednjem gemu prvog seta (nakon 13 dobivenih), a dominaciju je preslikao i na drugi set. 
Nadal je time prvi put osjetio poraz u Pekingu. Ovaj turnir je osvojio 2005. godine, dok je prošle godine dominatno slavio na Olimpijskim igrama.
- Čilić je servirao nevjerojatno, reternirao je jako brzo i odigravao "winnere" cijelo vrijeme. Najgore za mene bilo je što i kad sam imao malu priliku za povratak u meč nisam odigrao najbolje. Kada izgubite 6-1, 6-3 možete reći da vam je štošta pošlo po krivu u meču. Mogu prihvatiti pobjede, mogu prihvatiti i poraze, ali 6-1, 6-3 je ipak previše. Mentalno vjerojatno nisam bio na terenu - objasnio je španjolski tenisač  Rafael Nadal. U finalu će Čilić igrati protiv četvrtog tenisača na svijetu Novaka Đokovića koji je lako pobijedio Šveđanina Robina Söderlinga 6-3, 6-3. Čilić i Đoković su tri puta igrali u karijeri i sva tri puta je kao pobjednik iz mečeva izlazio srpski tenisač.
- Sreća se jednom mora promijeniti. Pokušat ću pobijediti i Đokovića - rekao je najbolji hrvatski tenisač, koji je u Pekingu pomeo Rafaela Nadala.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • domagoj981 11.10.2009.

    Ma nemogu vjerovat! BRAVO MARINE! Nemam jednostavno riječi kojima bi opisao ponos koji si donio nakon sramote nogometne repke šta su anm priredili jučer i danas ovom tučnjavom!

  • freestyler 10.10.2009.

    Prestrašno...pa kaj mi neznamo ništ drugo gledati osim tog hebenog nogometa?...hebote majstor skine jednog od od najjačih reketa danas a o njemu samo par riječi...taj meč je TREBAO biti na tv...hebite se i RTL,NOVA a naročito HTV

  • Pando 10.10.2009.

    Steta sto vi bosanci nemate svoj neki forum nego ovdje komentirate sve sto stignete.... marin je hrvat u srcu a to stoje roden preko to je druga stvar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare