Obavijesti

Sport

Komentari 32

Čilić: Od početka nisam Nadalu dopustio baš ništa

Čilić: Od početka nisam Nadalu dopustio baš ništa
3

Marin Čilić ostvario je u polufinalu jakog ATP turnira u Pekingu jednu od najvećih pobjeda u karijeri. Svladao je Rafaela Nadala 6-1, 6-3(!)...

VIDEO

Od početka do kraja meča nisam dopuštao da razina moje igre padne, a definitivo je da sam sjajno startao - rekao je Čilić koji je otvorio meč s pet uzastopnih osvojenih gemova. - Bio sam agresivan kada sam trebao biti, a najbolje od svega je što nisam odustajao, bio sam tvrdoglav i držao se svog stila igre.
Nikada u karijeri Čilić nije igrao protiv trenutačno drugog tenisača na svijetu, no ono što je pokazao u Pekingu je impresioniralo svakoga, a Nadala je dovodilo do ludila.
Najbolji hrvatski tenisač otvorio je meč s 20-2 u poenima, te 12 od 12 na svom servisu. Prvi poen na vlastiti servis je izgubio u posljednjem gemu prvog seta (nakon 13 dobivenih), a dominaciju je preslikao i na drugi set. 
Nadal je time prvi put osjetio poraz u Pekingu. Ovaj turnir je osvojio 2005. godine, dok je prošle godine dominatno slavio na Olimpijskim igrama.
- Čilić je servirao nevjerojatno, reternirao je jako brzo i odigravao "winnere" cijelo vrijeme. Najgore za mene bilo je što i kad sam imao malu priliku za povratak u meč nisam odigrao najbolje. Kada izgubite 6-1, 6-3 možete reći da vam je štošta pošlo po krivu u meču. Mogu prihvatiti pobjede, mogu prihvatiti i poraze, ali 6-1, 6-3 je ipak previše. Mentalno vjerojatno nisam bio na terenu - objasnio je španjolski tenisač  Rafael Nadal. U finalu će Čilić igrati protiv četvrtog tenisača na svijetu Novaka Đokovića koji je lako pobijedio Šveđanina Robina Söderlinga 6-3, 6-3. Čilić i Đoković su tri puta igrali u karijeri i sva tri puta je kao pobjednik iz mečeva izlazio srpski tenisač.
- Sreća se jednom mora promijeniti. Pokušat ću pobijediti i Đokovića - rekao je najbolji hrvatski tenisač, koji je u Pekingu pomeo Rafaela Nadala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu