To je to što me zanima!

Čilić poklonio dobiveni meč i propustio finale protiv Nadala

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ispao je u polufinalu ATP-turnira u Stuttgartu od Srbina Viktora Troickog. Ana Konjuh još uvijek čeka na četvrtfinale u Nottinghamu
Vidi originalni članak

Marin Čilić neće se boriti protiv Rafaela Nadala za novi Mercedes AMG GT u finalu ATP-turnira u Stuttgartu. Nakon velike borbe, duge dva sata i 24 minute, pobijedio ga je Viktor Troicki. Bilo je 6-3, 6-7(1), 7-6(2) za 28. tenisača svijeta.

Velike amplitude pokazao je deveti tenisač svijeta i drugi nositelj turnira na travnatoj podlozi u Stuttgartu. Čilić je na startu meča izgubio servis nakon četvrte break-lopte, a potom je uspio propustiti 0-40 na servis Troickog. Kod vodstva 5-2 spašavao je još jednu break-loptu, ali naposljetku nije mogao nadoknaditi zaostatak s početka seta kojega je Srbin uzeo 6-3.

Činilo se kako je treći gem drugog seta bio prijeloman jer je Čilić spasio tri break-lopte na vlastitu servisu i tek nakon šestog izjednačenja obranio svoj početni udarac. Imao je kod 6-5 loptu za break i set, no nije je iskoristio. Ipak, u tie-breaku je od 2-1 zaredao pet poena u nizu i odveo polufinale u treći set.

Troicki je bio malo uzdrman početkom završnog seta, što je Čilić iskoristio za break i vodstvo 4-2. No nije smogao snage privesti meč kraju. Izgubio je tri gema u nizu, među kojima je i bio onaj na servis Troickog za 5-4 u kojem je Marin imao nove tri break-lopte. Ponovno je morao odlučiti tie-break gdje je Čilić bio potpuno dekoncentriran. Izgubio je prvih pet poena, potom osvojio dva, no bilo je to nedovoljno za preokret i pobjedu.

U drugom polufinalu prvi nositelj Rafa Nadal nije imao većih problema protiv Francuza Gaëla Monfilsa. Nakon sat i 20 minuta igre španjolski kralj zemlje pobijedio je 6-3, 6-4.

Ana Konjuh trebala je još u petak odigrati četvrtfinalni meč protiv Amerikanke Saschije Vickery na WTA-turniru u Nottinghamu, no kiša drugi dan ometa program, pa je sve izvjesnije kako će se preostali mečevi odigrati u nedjelju. Ne dozvoli li vrijeme ni to, moguće je da se turnir prekine i svima proporcionalno podijele premije te bodovi.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • Dado SnežaRadusinović 14.06.2015.

    samo kad se setim kako ste najavljivali neke vladavine tenisa ČILIĆA hahahahahaahah neznam dal da se smejem il plaćem....vi ste milja i milja iza nas u tenisu,vaterpolu,odbojki,košarci i fudbaluU-19 EVROPSKI ŠAMPION a sada i U-20 došli do polufinala svetskog prvenstva...jedino u rukometu ste uspešniji....lp

  • strmi007 14.06.2015.

    Tko bi rekao

  • G4ndalf 14.06.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare