To je to što me zanima!

Negativna serija: Del Potro je Čilića dobio sedam puta u nizu

Marin Čilić će u srijedu u četvrtfinalu Roland Garrosa igrati protiv Juana Martina Del Potra. Bit će to teniski klasik. Igrali su 12 puta, naš je tenisač dobio samo dva meča. Argentinac ima sedam pobjeda zaredom
Vidi originalni članak

Marin Čilić je igrao finala na sva tri Grand Slama, ali u Roland Garrosu nikad nije otišao dalje od četvrtfinala. I ove je godine došao među osam na pariškoj zemlji, a tamo ga čeka stari rival i znanac - Juan Martin Del Potro.

Igrali su 12 puta, Del Potro vodi 10-2, ima sedam pobjeda zaredom. Pamti se i onaj meč u finalu Davis Cupa u Areni u Zagrebu 2016. godine. Marin je vodio 2-0 u setovima, Hrvatska je bila na korak od osvajanja drugog Davis Cupa u povijesti, a onda je Del Potro preokrenuo meč. Dobio je tri seta zaredom, Argentina je izjednačila na 2-2 u finalu i kasnije je podignula "salataru".

Posljednji je put Čilić Del Potra pobijedio 2011. na tvrdoj podlozi u Kanadi. Nakon toga ne zna za trijumf.

- Čeka me stari znanac, znamo se jako dugo godina, puno puta smo igrali, on je bio bolji u dosta naših ogleda, ali u svim tim mečevima sam imao osjećaj da mogu do pobjede - rekao je za HRT nakon pobjede nad Fogninijem Čilić.

Nema sumnje kako nas čeka pravi teniski klasik. Na Del Potra je koeficijent 1,70, na Čilića 2,00. Pobjednik će u polufinalu vjerojatno igrati s Rafom Nadalom.

 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • 05.06.2018.

    Taj Del Potro da nije imao kobnu ozljedu koljena,bio bi kao Federer...odličan tenisač

  • Dustov 05.06.2018.

    Evo podataka da je drugi od aktivnih tenisaca izjednacen sa djokovicem sa 28 pobjeda u 5 setova kad ode mec nazalost ima ona gorka tri poraza u 2016 kad je vodio 2-0:sock,federer,delpo!jos jedan odlican podatak za ove sa kauca.

  • tuti fruti 13 05.06.2018.

    Čilić nema mozga u terenu.Stalno mu šalje lopte u njega ,a nemre skužiti da je tu talijan najači .

Komentiraj...
Vidi sve komentare