To je to što me zanima!

Čilić izgubio nakon velike borbe od Nishikorija, koljeno nije dalo

Trudio se naš tenisač od početka okrenuti stvari u svoju korist, no nije išlo. Spasio je tri meč lopte u drugom setu, da bi ipak izgubio u odlučujućem. Sljedeći tjedan, zbog svoje svadbe, neće igrati...
Vidi originalni članak

Marin Čilić je, nakon skoro tri sata bitke protiv neumornog Keija Nishikorija i bolnog koljena, na kraju kapitulirao i ostao bez polufinala Mastersa u Monte Carlu. Japanac je na kraju bio bolji sa 6-4, 6-7 i 6-3.

Početnu neizvjesnost prekinula je jedna Marinova pogreška na smashu, kojom je poklonio break Nishikoriju, a time i prvi set. U nastavku je postalo jasno da Čilić ima određene probleme s desnim koljenom, zbog čega je prije nekoliko dana prekinuo trening s Rafaelom Nadalom.

Intervenirao je i liječnik, ali kola su i dalje išla nizbrdo, sve do prve tri meč lopte Nishikorija, u kojima je Marin preuzeo inicijativu i spasio se od poraza. Na krilima takve igre prohujao je tie-breakom i izjednačio u setovima. 

U trećem setu imao je nekoliko prilika, koje nije iskoristio. Do 3:4 pobjednik se nije nazirao, no onda su Marinova dva forehanda završila u vrhu mreže i to je bio kraj. Nishikori će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Zverev - Gasquet.

ČILIĆ - NISHIKORI 4-6, 7-6, 3-6

  • Naš najbolji tenisač nije izdržao. Nishikori se pokazao kao prevelik zalogaj za Marina, koji je muku mučio s bolnim koljenom. Završilo je 6-4, 7-6 i 6-3
  • Meč se pretvara u mentalnu bitku - pitanje je tko će popustiti prvi. Obojica se odbijaju predati i drže svoj servis.
  • Veliku priliku za vodstvo propustio je Čilić. Imao je 15-30 na servis Nishikorija, koji je sjajno vratio smash i dobio već izgubljeni poen...
  • Kakva borba! Na iznimno visokom nivou odigrao je Marin završnicu drugog seta i u tie-breaku ostavio Japancu samo jedan poen. Idemo u treći set!
  • Bio je na konopcima naš najbolji tenisač, no izvanrednim udarcima spasio je tri meč lopte i odbio izgubiti. Vidjet ćemo koliko dugo će moći nastaviti u ovakvom ritmu...
  • Čilić sada, zbog stanja s koljenom, igra agresivnije kako bi pokušao okrenuti meč. Zasad mu to ne polazi za rukom.
  • Uspio je naš tenisač na:praviti break, u većoj mjeri zbog grešaka Japanca, i odmah potom ga izgubiti. Vidi se da Marin nije na 100 posto, zbog problema s koljenom usred gema pozvan je liječnik...
  • Opasno živi Marin i u drugom setu, spasio je pet break lopti, od čega tri vezane. Muči se i s ubačajem prvog servisa, koji je na 57 posto.
  • Nekoliko pogrešaka više našeg tenisača u ključnim trenucima bilo je dovoljno da se nađe u zaostatku. 
  • Nakon neizvjesnog početka, Nishikori uzima prvi break. Marin je dvije break lopte spasio, no onda je izuzetno lošim smashom poklonio gem Japancu.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • nijetebriga 21.04.2018.

    Nista od polufinala za Cilica, ali zato je jedan nas u finalu, Pavic i Marach ruse sve pred sobom u parovima.. Danas 7:6 4:6 10:7 u suppertibreak-u..

  • hadzostrogi 21.04.2018.

    Moze li se napisati da je protivnik bio bolji ili mora uvijek glupa vadiona, zuljevi, kojleno ..... Talasika ostaje talasika.

  • mudrac bez pameti 21.04.2018.

    Kako to kad izgubi uvik je neka ozljeda kriva?

Komentiraj...
Vidi sve komentare