To je to što me zanima!

Čilić: Sljedeće godine želim ući među pet, na dobroj sam razini

Nakon prve pobjede u šestom meču na završnom turniru u Londonu, Marin Čilić pozitivno je sumirao sezonu u kojoj ga još čekaju najvažniji mečevi, oni u finalu Davisova kupa
Vidi originalni članak

Trećom uzastopnom pobjedom nad Keijem Nishikorijem najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić priskrbio si je društvo među šest najboljih igrača svijeta po završetku ove sezone. Međugorčanin je u petak svladao Japanca u posljednjem meču na završnom turniru u Londonu rezultatom 3-6, 6-2, 6-3.

- Definitivno želim ući među Top 5 sljedeće godine - priznao je pomalo skromno Čilić, s obzirom da će se od ponedjeljka naći na samo jednoj stepenici niže.

- Spominjao sam da mi je cilj osvojiti Grand Slam. Osjećam da sam na dobrom nivou, kompetitivan sa svim dečkima. U glavi sam definitivno vrlo jak i pozitivan. Ne mogu biti sretniji što sam se izborio za ovu poziciju i zbog načina na koji sam igrao u posljednjih nekoliko mjeseci - dodao je 28-godišnjak.

Nishikori će u polufinalu zaigrati protiv Novaka Đokovića od 21 sat, dok će se u ranijem terminu od 15 sati sučeliti Andy Murray i Miloš Raonić. Čilić se, pak, okreće finalu Davisova kupa sljedeći vikend protiv Argentine u zagrebačkoj Areni i, nadamo se, još jednom povijesnom uspjehu hrvatskog sporta.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • badr hari 20.11.2016.

    Da dobar si za brati jabuke

  • nokia002 19.11.2016.

    Cilic je vrhunski igrac, bices 100% medju pet najboljih sledece godine!

  • croaticum 19.11.2016.

    Marine, i ovo su izvrsni rezultati, ali istina Ti možeš još više. Poradi malo više na mentalnoj strani, tu bi trebao biti manje emotivan, još čvršći (veliki Ti je problem ...prvi servis). Sretno Marine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare