To je to što me zanima!

Čilić: Zaslužio sam svaki poen, nije bilo lako kao što se činilo!

Marin Čilić izborio je 10. finale u karijeri. Prvi je domaći tenisač u finalu Umaga od legendarnog finala iz 1990. godine kada je Prpić pobijedio Gorana Ivaniševića
Vidi originalni članak

Marin Čilić konačno bilježi rezultate. U Umagu je osigurao svoje 10. finale. To prije svega mnogo znači tenisaču, ali i hrvatskom tenisu.

- Presretan sam. Veliki rezultat je uči u finale u Umagu, jako sam ponosan na svoj tjedan u Istri. Dugo se nisam osjećao ovako samopouzdano, možda čak godinu dana - otkrio je Marin Čilić nakon što je 6-2, 6-2 pobijedio Fabija Fogninija u polufinalu 22. izdanja Croatia Opena.

Majka Koviljka i otac Zdenko ponosno su pljeskali, bilo je dosta rodbine našeg 22-godišnjaka na tribinama popularne "umaške školjke". Odigrao je još jedan sjajan meč, za samo sat i 13 minuta pobijedio je talijanskog tenisača i izborio finale.

- Možda je to izgledalo dosta jednostavno s tribina, ali dosta sam se iscrpio. Lopte su bile nevjerojatno spore, trebalo je dosta raditi ne bi li osvojio poen - kazao je Marin nakon što je izborio jubilarno deseto finale u karijeri.

Protiv Fogninija je zadnji puta, bilo je to u Monaku 2009., uzeo samo dva gema.

- Tada sam bio isprovociran od njegovih navijača. Ali sada nisam nasjeo - rekao je Marin.

Još od premijernog izdanja, odigranog 1990. godine, čekali smo hrvatskog finalista u Umagu.

- Bilo bi sjajno ako bi naslijedio Gorana Prpića. Velika je stvar slaviti na ovom turniru, biti na listi pobjednika - rekao je naš najbolji tenisač nas Touru.

Finale je na rasporedu u 20 sati. Cijena karte je čak - 500 kuna.

- Nadam se da će opet biti brzo. U moju korist - nasmijao se na kraju odlično raspoloženi Čilić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • KD35 31.07.2011.

    Ajmo Marin!

Komentiraj...
Vidi sve komentare