To je to što me zanima!

Cindrić: Želite samo pobjede i zlato? OK, neka euforija počne!

Kad se u Hrvatskoj govori o rukometu, naravno da se ne priznaje ništa osim zlata. Mi na taj pritisak, koji će dolaziti i od nas samih, moramo biti spremni. Budemo li, možemo jako puno, misli Luka
Vidi originalni članak

Prvi put otkad je Lino izbornik smo svi na okupu, čak i oni koji su ozlijeđeni. Atmosfera je jako dobra, naporno se radi, ali nema dovoljno vremena za uigravanje. Zato će nam ove dvije utakmice protiv Slovenije (četvrtak u 18 sati u Ljubljani i u subotu u 20.15 u Areni Zagreb, op. a.) jako dobro doći, da vidimo što radimo dobro, a što loše. Iako, najvažnije je da se mi u prosincu okupimo svi zdravi, počeo je Luka Cindrić "izvještaj" s priprema rukometne reprezentacije.

Lino je okupio igrače, u prvom planu su pakleni treninzi, ali tu je i snimanje reklama, druženje s navijačima... S navijačima se Cindrić, zajedno s Igorom Vorijem, Zlatkom Horvatom, Marinom Marićem i Lovrom Mihićem, družio u utorak na Ininoj benzinskoj postaji u zagrebačkoj Jagićevoj ulici. Dvojica navijača stigla su iz Umaga, a okupilo se i nešto Zagrepčana, djece, umirovljenika, studenata... Kako se čini, sve je spremno da krene euforija.

- Lani u Francuskoj bilo je čak i iznenađenje što smo uopće došli do polufinala, a onda smo imali taj penal za finale. Sad je drukčije, ipak govorimo o hrvatskom rukometu, igra se u Hrvatskoj, tu svi očekuju pobjede i zlato. To treba razumjeti i s time se znati nositi - kaže Cindrić i dodaje:

- Pričamo mi između sebe o ciljevima i ambicijama, ali treba tu biti i realan, jer pričamo mi i koliko su druge reprezentacije dobre. Sve momčadi koje će biti na EP-u igraju dobar rukomet, ni jedna utakmica neće biti laka, ali mi moramo štititi naše vrijednosti koje imamo u momčadi. Sve počinje od toga. I sve ovisi o nama - vjeruje Luka.

Nije mu posebna novost rad s Linom Červarom, znaju se njih dvojica već godinama.

- Da, on je zaslužan za moj prvi iskorak u ozbiljan, profesionalan rukomet, doveo me iz Karlovca u Metalurg, i od početka imamo vrlo korektan odnos. Dao mi je šansu, a ja sam je iskoristio - kazao je Cindrić pa nastavio:

- Lina poznajem godinama, ali on se stalno mijenja, na svakom okupljanju ima neke nove ideje i vizije. Vrhunski je trener, a na najvišem nivou i treba razmišljati na takav način. I on stalno uči, uvijek smišlja nove akcije, nove varijante u igri... Sad je važno da mi na terenu polovimo to što on želi, ali vjerujem da s njim na čelu možemo napraviti jako dobar rezultat na EP-u.

Trenutačno su on i klupski mu suigrač Igor Karačić naše opcije na srednjem vanjskom, ali svi se nadaju da će se do EP-a oporaviti i Domagoj Duvnjak, vođa ove momčadi.

- Ne želim ni razmišljati o tome da Duvnjaka neće biti. Počeo je trenirati, ovdje je, s nama, i nadam se da će biti spreman. Svaki igrač nam je važan, pogotovo on - govori Luka, svjestan da Červaru neće biti lako "srezati" popis za EP.

- Ima nas jako puno, velika je konkurencija za svako mjesto i siguran sam da mu neće biti lako kad bude trebao izabrati koga povesti, a koga ne. S nama su i neki novi igrači, recimo mladi Halil Jaganjac je tek došao u reprezentaciju i sigurno je potencijal. Treba nam takav igrač, mlad i gladan uspjeha, ali Lino će odlučiti. Neće biti mjesta za sve.

S Vardarom je aktualni prvak Europe, zabio je ključni gol za tu povijesnu titulu, a samo nekoliko mjeseci ranije očajavao je nakon raspleta SP-a u Francuskoj i naše "drvene" medalje.

- U kratko vrijeme doživio sam najgori i najbolji trenutak u karijeri. Ali eto, to je sport. Ali i to je samo pokazatelj svima nama da je takvo nešto moguće, da se nikoga ne treba bojati ako mi budemo spremni - kazao je Cindrić.

I pitanje za kraj... Bi li Luka u ovom trenutku potpisao da Hrvatska dođe do finala i iz njega izađe poražena?

- Ne bih! - bez razmišljanja je ispalio Luka.

Dakle, shvatili ste. Samo zlato.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • trpaj_sirotinju 24.10.2017.

    nosite se s euforijom i zlatom u onu stvar,na osnovu čega si uopće dajete za pravo najavljivati zlato?spusti glavu,šuti,treniraj i daj sve od sebe a ne se bahatit kao da si povukao boga za bradu

Komentiraj...
Vidi sve komentare