Obavijesti

Sport

Komentari 5

Cindrić: Želite samo pobjede i zlato? OK, neka euforija počne!

Cindrić: Želite samo pobjede i zlato? OK, neka euforija počne!
1

Kad se u Hrvatskoj govori o rukometu, naravno da se ne priznaje ništa osim zlata. Mi na taj pritisak, koji će dolaziti i od nas samih, moramo biti spremni. Budemo li, možemo jako puno, misli Luka

VIDEO

Prvi put otkad je Lino izbornik smo svi na okupu, čak i oni koji su ozlijeđeni. Atmosfera je jako dobra, naporno se radi, ali nema dovoljno vremena za uigravanje. Zato će nam ove dvije utakmice protiv Slovenije (četvrtak u 18 sati u Ljubljani i u subotu u 20.15 u Areni Zagreb, op. a.) jako dobro doći, da vidimo što radimo dobro, a što loše. Iako, najvažnije je da se mi u prosincu okupimo svi zdravi, počeo je Luka Cindrić "izvještaj" s priprema rukometne reprezentacije.

Lino je okupio igrače, u prvom planu su pakleni treninzi, ali tu je i snimanje reklama, druženje s navijačima... S navijačima se Cindrić, zajedno s Igorom Vorijem, Zlatkom Horvatom, Marinom Marićem i Lovrom Mihićem, družio u utorak na Ininoj benzinskoj postaji u zagrebačkoj Jagićevoj ulici. Dvojica navijača stigla su iz Umaga, a okupilo se i nešto Zagrepčana, djece, umirovljenika, studenata... Kako se čini, sve je spremno da krene euforija.

- Lani u Francuskoj bilo je čak i iznenađenje što smo uopće došli do polufinala, a onda smo imali taj penal za finale. Sad je drukčije, ipak govorimo o hrvatskom rukometu, igra se u Hrvatskoj, tu svi očekuju pobjede i zlato. To treba razumjeti i s time se znati nositi - kaže Cindrić i dodaje:

- Pričamo mi između sebe o ciljevima i ambicijama, ali treba tu biti i realan, jer pričamo mi i koliko su druge reprezentacije dobre. Sve momčadi koje će biti na EP-u igraju dobar rukomet, ni jedna utakmica neće biti laka, ali mi moramo štititi naše vrijednosti koje imamo u momčadi. Sve počinje od toga. I sve ovisi o nama - vjeruje Luka.

Nije mu posebna novost rad s Linom Červarom, znaju se njih dvojica već godinama.

- Da, on je zaslužan za moj prvi iskorak u ozbiljan, profesionalan rukomet, doveo me iz Karlovca u Metalurg, i od početka imamo vrlo korektan odnos. Dao mi je šansu, a ja sam je iskoristio - kazao je Cindrić pa nastavio:

- Lina poznajem godinama, ali on se stalno mijenja, na svakom okupljanju ima neke nove ideje i vizije. Vrhunski je trener, a na najvišem nivou i treba razmišljati na takav način. I on stalno uči, uvijek smišlja nove akcije, nove varijante u igri... Sad je važno da mi na terenu polovimo to što on želi, ali vjerujem da s njim na čelu možemo napraviti jako dobar rezultat na EP-u.

Trenutačno su on i klupski mu suigrač Igor Karačić naše opcije na srednjem vanjskom, ali svi se nadaju da će se do EP-a oporaviti i Domagoj Duvnjak, vođa ove momčadi.

- Ne želim ni razmišljati o tome da Duvnjaka neće biti. Počeo je trenirati, ovdje je, s nama, i nadam se da će biti spreman. Svaki igrač nam je važan, pogotovo on - govori Luka, svjestan da Červaru neće biti lako "srezati" popis za EP.

- Ima nas jako puno, velika je konkurencija za svako mjesto i siguran sam da mu neće biti lako kad bude trebao izabrati koga povesti, a koga ne. S nama su i neki novi igrači, recimo mladi Halil Jaganjac je tek došao u reprezentaciju i sigurno je potencijal. Treba nam takav igrač, mlad i gladan uspjeha, ali Lino će odlučiti. Neće biti mjesta za sve.

S Vardarom je aktualni prvak Europe, zabio je ključni gol za tu povijesnu titulu, a samo nekoliko mjeseci ranije očajavao je nakon raspleta SP-a u Francuskoj i naše "drvene" medalje.

- U kratko vrijeme doživio sam najgori i najbolji trenutak u karijeri. Ali eto, to je sport. Ali i to je samo pokazatelj svima nama da je takvo nešto moguće, da se nikoga ne treba bojati ako mi budemo spremni - kazao je Cindrić.

I pitanje za kraj... Bi li Luka u ovom trenutku potpisao da Hrvatska dođe do finala i iz njega izađe poražena?

- Ne bih! - bez razmišljanja je ispalio Luka.

Dakle, shvatili ste. Samo zlato.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...