To je to što me zanima!

Činjenično stanje: Treća liga je isplativija od zlata

Stanje u hrvatskom sportu je takvo da jedan trećeligaški nogometaš svakoga mjeseca zaradi 5000 kn, a plivačima je stipendija samo 2500 kn
Vidi originalni članak

Jednostavno pitanje: Vrijedi li više olimpijsko zlato u plivanju na 50 metara slobodno ili sezona igranja za klub iz 3. hrvatske nogometne lige? Iz financijske perspektive gledano, točan odgovor je - sezona u trećoj ligi. Izuzmemo li zaradu od sponzora, koja dolazi tek nakon puno godina napornog treniranja, naš zlatni plivač na temelju sportske stipendije dobiva 2500 kuna na mjesec. To je točno dvostruko manje od uobičajene plaće nogometaša u hrvatskoj trećoj ligi.
- Onaj sport koji uživa veću popularnost, koji je medijski više popraćen, posebno interesantan televizijskom auditoriju, te onaj koji je rasprostranjeniji zemaljskom kuglom, je i novčano više stimuliran - piše Joško Vlašić na svom internetskom blogu.
Primjer plivača donekle pobija takvu izjavu jer plivačka natjecanja poput Svjetskog i Europskog prvenstva nemjerljivo su popularnija od trećeligaških nogometnih derbija. No trag novca u nogometu ionako je teško pratiti, a što je rang niži, to je trag zameteniji.
Otac naše najbolje atletičarke ipak je u pravu. Globalno gledano ništa se ne može mjeriti s nogometom. Osim možda količine prolivenih suza i znoja u tzv. malim sportovima...



AMERIČKI KOŠARKAŠI OČEKIVANO NAJBOGATIJI

Od svih sportaša na OI-u u Pekingu najviše zarađuju košarkaški reprezentativci SAD-a. Njihova ukupna godišnja zarada premašuje 100 milijuna dolara, a najbogatiji je Kobe Bryant s plaćom od 19 milijuna dolara.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare