To je to što me zanima!

City kao Dinamo: Žalit će se pa bi mogli igrati LP druge godine

Kao što se Dinamo 'snašao' s žalbom na kaznu Nenadu Bjelici koji je ipak vodio Dinamo na Poljudu (0-2) protiv Hajduka, pokušat će i Manchester City s žalbom Uefi u nadi da će igrati Ligu prvaka sljedeće godine
Vidi originalni članak

Postoji mogućnost da Uefa odbije Cityjevu žalbu na odluku prema kojoj se 'građani' na dvije sezone izbacuju iz europskih natjecanja, a da taj isti klub sljedeće sezone ipak zaigra u Ligi prvaka. Kako? A nešto slično kao što je Nenad Bjelica bio na klupi Dinama protiv Hajduka unatoč kazni koju je dobio od disciplinskog suca Alana Klakočera. 

Bjeličino je pismo žalbe u zadnjim trenucima stiglo na adresu HNS-a pa se komisija nije mogla okupiti u dovoljno brzom roku kako bi odlučili što će biti s žalbom trenera 'modrih', a Cityjevi odvjetnici shvatili su da bi oni mogli napraviti nešto slično te je to za njih 'win-win' situacija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pripremit će žalbu i poslati je Sportskoj arbitraži. Još nema vremenskom okvira u kojem povjerenstvo mora odlučiti o žalbi, a ako se sve to protegne na početak iduće sezone - City bi mogao zaigrati u Ligi prvaka! Za prošlu sezonu sve je trebalo biti potvrđeno do 3. lipnja, a što se tiče ove sezone, ako žalba bude u razradi još 1-. lipnja, 'građani' bi mogli igrati Ligu prvaka bez obzira na to što se odluči kasnije.

Podsjetimo, Uefa je zbog kršenja financijskog fair-playa Man City izbacila iz Europe na dvije godine. Kazna počinje teći istekom ove sezone, a dodatna sankcija je, ironično, financijska: 30 milijuna eura 'po džepu'. Uefa je City kaznila jer ju je klub u svojim izvještajima navodio na krive brojke što se sponzorskih milijuna tiče.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • papilon100 06.03.2020.

    Kako tak malog ima Gvadiola

  • Obi-Wan Kenobi 05.03.2020.

    Uopće nisam ni sumnjao da neće igrat, preveliki su novci tu u igri.

  • EchteLiebe 05.03.2020.

    Šok i vjeverica

Komentiraj...
Vidi sve komentare