Obavijesti

Sport

Komentari 189

Uefa izbacila Manchester City iz Lige prvaka na dvije godine!

Uefa izbacila Manchester City iz Lige prvaka na dvije godine!
1

Kazna počinje teći istekom ove sezone, a dodatna sankcija je financijska: 30 milijuna eura 'po džepu'. Uefa je City kaznila jer ju je City u svojim izvještajima navodio na krive brojke

VIDEO

Ako nešto sanjaju onda je to Liga prvaka, ali Pepu Guardioli i njegovom Manchester Cityju bolje je da trofej osvoje ove godine jer naredne dvije sigurno neće.. Uefa je zbog kršenja financijskog fair-playa Man City izbacila iz Europe na dvije godine!

Pokretanje videa...

Guardiola: Pravda za zatvorene Katalonce 01:24

Kazna počinje teći istekom ove sezone, a dodatna sankcija je, ironično, financijska: 30 milijuna eura 'po džepu'. Uefa je City kaznila jer ju je klub u svojim izvještajima navodio na krive brojke što se sponzorskih milijuna tiče.

Istragu je još 2018. potaknula sva sila emailova i dokumenata koje je objavio njemački Der Spiegel. Gazda Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan je prikazivao kako je kompanija Etihad dala 67,5 milijuna funti za sponzorstvo na dresu, a zapravo je Etihad dao samo 8 milijuna dok je ostalo iskrcavao sam bin Zayed kroz svoju kompaniju Abu Dhabi United Group.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Financijski fair-play uveden je 2011. da bi se izbjeglo pretjerano trošenje klubova na plaće igrača. City se još može žaliti Sportskom arbitražnom sudu, ali ovo je glasna i jaka poruka klubovima poput Cityja i PSG-a.

Guardiola: Ne prođemo li Real, mogao bih ja lako dobiti otkaz!
Guardiola: Ne prođemo li Real, mogao bih ja lako dobiti otkaz!

Inače Spiegelov izvor bio je Rui Pinto, Portugalac sa 147 kriminalna prekršaja uključujući hakiranja i slične cyber-zločine. City je pak od početka tvrdio da je nepravedno podvrgnut neprijateljski nastrojenoj istrazi i jednako takvom procesu te da će Uefi podastrijeti 'neoborive dokaze o svom poštenom poslovanju u nogometnom svijetu'.

City je Istražna komisija još 2014. upozorila da ima 180 milijuna eura gubitaka kroz dvogodišnje razdoblje, a dozvoljeno je bilo - 45 milijuna! Sklopljen je tada dogovor da se neće ići prema drastičnim sankcijama nego klubu dati vremena da priliv novca dovede u red, ne silnim ulijevanjem milijuna nego kroz zaradu od TV prava, prodaju igrača, prodaju klupskih dresova i malog milijuna ostalih navijačkih rekvizita, prodaju ulaznica i sve ostale kanale prihoda uključujući i one u konačnici najsumnjivije - sponzorske.

City je od 2008. potrošio (nije tip-feler): 1,5 milijardu funti.

Uefa sigurno nije mjesto koje je simbol pravde i prava, ali vjerojatno im je dozlogrdilo da od njih prave budale klubovi kao što su City i PSG koji je, sjetit ćete se, 222 milijuna eura za dovođenje Neymara iz Barcelone platio na dosta posprdan način:

Vlasnici PSG-a su iz Katara, Katar je domaćin sljedećeg SP-a pa mu je država uplatila točno tih 222 milijuna na ime 'zasluga u promociji Mundijala u Kataru'. Tako da je, formalno, na kraju Neymar sam platio odštetu Barci jer su njegovi odvjetnici na Camp Nou stavili ček na 222 milijuna i išetali sa papirima iz kojih je bilo razvidno da je Brazilac slobodan igrač.

Engleski će se klub sigurno žaliti na drastičnu odluku donešenu u Nyonu. Inače, Man City 26. veljače i 17. ožujka ima dva spektakularna dvoboja ovosezonske lige prvaka sa Modrićevim Realom.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića