To je to što me zanima!

Man. City nakon 38 godina pobijedio Arsenal u Londonu...

Manchester City nakon 38 godina napokon je pobijedio na gostovanju kod Arsenala. U 22. kolu Premiershipa na Emiratesu 'građani' su pobijedili 'topnike' s 2-0
Vidi originalni članak

Manchester City nakon 38 godina napokon je pobijedio na gostovanju kod Arsenala. U 22. kolu Premiershipa na Emiratesu 'građani' su pobijedili 2-0.

Za 'topnike' nije moglo gore početi. Već u 9. minuti Laurent Koscielny srušio Edina Džeku u vlastitom šesnaestercu. Sudac Mike Dean nije dvoumio i pokazao je na penal za 'građane', ali je pritom i isključio braniča Arsenala.

Džeko je odlučio sam izvesti penal, ali je golman 'topnika' Szczesny uz pomoć stative spriječio vodstvo gostiju.

U 21. minuti ni Szczesny nije mogao pomoći Arsenalu. Tevez je proigrao Jamesa Milnera koji udarcem desno iskosa pogađa suprotni kut gola 'topnika' i dovodi City u vodstvo.

Iako nije iskoristio penal, Džeko je ipak zabio Arsenalu. Igrala se 32. minuta kada je ostao sam i iskoristio jedan odbijanac golmana Arsenala.

'Topnici' nisu s igračem manje mogli ozbiljnije ugroziti gol Cityja, a tračak nade dobili su 75. minuti kada je zbog starta na Wilsheru isključen Vincent Kompany.

Ipak do kraja utakmice mreže se nisu tresle i City tako nastavlja lov na vodeći United, koji im trenutno bježi sedam bodova (48-55). Arsenal je na šestom mjestu s 34 boda.

- Kada igrate sa deset igrača, onda je vrlo teško. Ali mi smo dobro započeli, stajali smo vrlo visoko, pritiskali ih visoko. Nakon isključenja bilo je lakše. U drugom smo dijelu propustili realizirati tri ili četiri prilike i mogli smo dovesti utakmicu u neizvjesnost - rekao je trener Cityja Roberto Mancini.

Trener Arsenala Arsene Wenger bio je razočaran lošim ulaskom u utakmicu.

- Osjetio sam da smo startali previše plaho, sa premalo autoriteta. Dopustili smo im da nam diktiraju tempo u prvih deset minuta i bili smo kažnjeni. U drugom smo dijelu imali priliku vratiti se, ali nismo - rekao je Wenger.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • topnik333 14.01.2013.

    Arsenal treba zadnju liniju!

  • hrvatskadominacija 13.01.2013.

    đekson dominira,druga dimenzija je za sve naše napadače

  • sinan 13.01.2013.

    OK, zasluzeno su pobijedili, al zalosno je to je vise meni zao sto je Arsenal izgubio nego Wengeru, jer da nije tako on ili uprava bi vec odavno nesto poduzeli. Ne mozes ti sa ovakvim pristupom, mekanom igrom, ovakvim igracima ocekivati cudo! Chelsea dovede Oscara, Hazarda, Matu, Man.United doveo Van Persia, a Arsenal samo prodaje,a dovodi tek onako osrednje igrace koji ni priblizno nisu kvalitete onih koji odu. Falcao, Cavani, Suarez, Gareth Bale, Mario Götze, to su pojacanja gospodine Wenger!

Komentiraj...
Vidi sve komentare