To je to što me zanima!

Član IO-a Fife je u zamjenu za glas tražio Falklandske Otoke!

Julio Grondona, član Izvršnog odbora Fife rekao je kako je u zamjenu za glas za domaćinstvo SP-a 2018. tražio Engleze da vrate Argentini Falklandsko Otočje...
Vidi originalni članak

Rekao sam tim Englezima, imate moj glas za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018. godine ako Argentini vratite Falklandsko Otočje. Nisu na to ništa odgovorili, rekao je bivši predsjednik Argentinskog nogometnog saveza i sadašnji član Izvršnog odbora Fife Julio Grondona. Domaćinstvo je dobila Rusija, Falklandski Otoci i dalje su pod okriljem Velike Britanije, a izbor za domaćinstvo SP-a sve više poprima formu Eurosonga u kojem se za glasove očekuje i nešto zauzvrat.

- Nikad nisam ništa tražio u životu, ali Englezima sam morao ponuditi ovo - objasnio je Grondona svoju ponudu.

Koliko god ovo smiješno zvučalo, koliko god je jasno da Grondona nije mislio ozbiljno, članovi Izvršnog odbora Fife zaista bi trebali pripaziti na ponašanje. Pogotovo kad Fifu potresaju optužbe o mitu i korupciji.

- Naš je brod u nemirnim vodama. Ali ja sam kapetan koji se bori s olujom - rekao je 75-godišnji predsjednik Fife Sepp Blatter koji će danas dobiti i četvrti mandat. Njegov jedini protivnik odustao je od izbora jer je optužen da je podmitio članove IO-a da glasove daju Kataru za domaćinstvo SP-a 2022. godine.

Blatterov brod popušta, a u javnost izlazi sve više "bisera" njegovih mornara. Jedan od članova IO-a, predsjednik Južnoameričke federacije (Conmebol), Nicolas Leoz (82) navodno je u zamjenu za glas tražio Engleze da FA Cup nazovu njegovim imenom. Nije ni to sve. Tražio je i titulu viteza?!

U vrijeme kad u Fifi cvjeta mito i korupcija, kad se provode istrage protiv članova IO-a, svaka izjava gledat će se pod povećalom. Pa tako i ova Grondonina koja je, iako nema veze s realnošću, izbor za domaćinstvo SP-a pretvorila u cirkus.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Superteška 01.06.2011.

    Groblje slonova. Zombi organizacija.

  • Peruzzi 01.06.2011.

    Ma šsta ovdje više nitko ne gleda tko ima bolje mogućnosti za organizirati spektakularnije prvenstvo te tko ima bolju kandidaturu??? -.- Po ovome svatko može dobiti domaćinstvo..:/ Ovi sami pitaju nesto zauzvrat i daju ti glas bez beda..

  • crotemplar 01.06.2011.

    koji je lik ovaj Leoz....ja vama glas, a vi nazovete FA Cup po meni...baš je diskretan, niko živ ne bi pomislio na namještanje

Komentiraj...
Vidi sve komentare