To je to što me zanima!

Članice Uefe jednoglasne: SP u Kataru mora se igrati na zimu

Ono što je proizašlo iz sastanka je da se Svjetsko prvenstvo u Katru ne može igrati ljeti. Svi su bili složni oko toga pitanja, rekao je potpredsjednik Fife Tim Boyce
Vidi originalni članak

Osim kandidatura za gradove-domaćine Europskog prvenstva 2020. godine, jedna od glavnih tema na sastanku članica Uefe u Dubrovniku bilo je vrijeme odigravanja Svjetskog prvenstva u Katru 2022. godine.

Nakon dodjeljivanja natjecanja bogatoj egzotičnoj državi na Bliskom Istoku, postavilo se pitanje mogućnosti održavanja natjecanja u ustaljenom terminu ljeti, s obzirom da u to vrijeme temperature sežu i do 50 stupnjeva Celzijusa.

Na sastanku su se sve 54 članice nacionalnih saveza u Uefi jednoglasno složile da se SP treba održati u zimu.

- Ono što je proizašlo iz sastanka je da se Svjetsko prvenstvo u Kataru ne može igrati ljeti. Svi su bili složni oko toga pitanja - rekao je potpredsjednk Fife Jim Boyce.

Nogometni savez iz Velike Britanije žele da se prvenstvo uskladi s domaćim natjecanjima, a Uefa traži da se SP igra u siječnju kako se ne bi poklapalo s Ligom prvaka. Sve ide ka tome da se igre održe na zimu, a ostaje još pitanje, koje je postavio Boyce, hoće li se igrati u siječnju ili u studenom i prosincu.

Hrvatska se prijavila za EP 2020. godine.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • viggen945 20.09.2013.

    zna sezasto se igra u kataru,jer su svi do jednog dobili ogromne pare da to proguraju,a s ad se prave grbavi....pa ko ce ti doc na prvenstvo u kataru i gledat utakmice..pa to je sve drugacije tamo...tesko su se zeznuli s njima...ko zna sta ce bit do 2022

  • The_Man 20.09.2013.

    jeste vi sinovi moji zaboravili na klubske obaveze ikli se neće igrat prvenstvo!

  • MateoGonzaga 19.09.2013.

    Ako in je tesko igrat na maksimalnih 50C onda kako ce in tek bit u prosincu kad bude -20 :D Inace niuje mi drago ovo zimi...cini mi se da je Russija 2018 zadnje dobro prvenstvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare