To je to što me zanima!

Clemente: Barca legalno kupuje utakmice uz blagoslov Primere

To da se Barceloni dozvoli da kupi igrača iz kluba koji je u istoj ligi, a onda tom klubu zabrani da dovede zamjenu, pa to je zapravo legalizirani način kupovine utakmice, kaže španjolski bivši izbornik
Vidi originalni članak

Javier Clemente (69) je Bask koji je bio španjolski izbornik, sjedio na klupi Srbije, Kameruna i Libije, vodio i neslužbenu reprezentaciju Baskije, a u karijeri trenirao Athletic Bilbao, Atletico Madrid, Marseille, Betis, Espanyol, Real Sociedad... Legenda.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bio je u Fifinim i Uefinin stručnim tijelima, sada je u mirovini, ali narav mu nije dozvolila da šutke prijeđe preko 'legalizirane kupovine utakmica' u španjolskoj Primeri. U nogometu je preko pola stoljeća, zna i vidi sve. I misli sljedeće:

- Kupovanje igrača iz kluba iz iste lige je način da se novcem oslabi klub u istom natjecanju te, u isto vrijeme, možda diplomatski, a zapravo legalizirani način kupovanja utakmica! - napisao je Clemente.

Bask se referirao način na koji je Barcelona sa posebnom dozvolom Primere od Leganesa za 18 milijuna kupila Danca Martina Braithwaitea (zbog ozljeda Suareza i Dembelea napad joj je žestoko prorijeđen), a liga je onda odbila Leganesu dati istu dozvolu da kupi zamjenu koristeći se logikom 'Htjeli ste lovu? Dobili ste ju. Zato ste izgubili igrača. Gotova priča'.

DANAC NA NOU CAMPU Barca ima napadača! Leganesu ide 18 milijuna za Braithwaitea

Naravno, Barca i Leganes se ne bore za iste ciljeve. Barcelona želi sve trofeje ovog svijeta, a Leganes je stalno jednom nogom u Drugoj ligi, ali Clementeova je logika jednostavna: ili ista pravila za sve ili je natjecanje neregularno, a kupnja igrača je skoro kao kupnja utakmica.

Braithwaite može Barci biti od koristi baš u malim utakmicama, da drži korak s Realom. Clemente ima brz i oštar jezik, a Primera jedina ima pravilo prema kojem se sa njenom posebnom dozvolom u Primeri može kupiti igrača ako neki klub zapadne loša sreća da mu se neki njegov igrač ozlijedi na duže vrijeme.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 22.02.2020.

    Liga uvijek ide u korist najvećeg kluba u državi, ništa čudno.

  • Veki-Zagreb 22.02.2020.

    Ma to su neka mutna posla...tog antitalenta su platili 18 milijuna eura...tu nešto opasno ne štima...

  • danko1471991 22.02.2020.

    Uvijek se nađu ovakvi pacijenti da prosipaju pamet čim je u Barcelona u pitanju, sve redom pijuni velikog vođe Florentina Pereza...

Komentiraj...
Vidi sve komentare