Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
40 komentara

Clemente: Barca legalno kupuje utakmice uz blagoslov Primere

To da se Barceloni dozvoli da kupi igrača iz kluba koji je u istoj ligi, a onda tom klubu zabrani da dovede zamjenu, pa to je zapravo legalizirani način kupovine utakmice, kaže španjolski bivši izbornik

Foto: screenshot/YouTube/Athletic Bilbao
40 komentara

Javier Clemente (69) je Bask koji je bio španjolski izbornik, sjedio na klupi Srbije, Kameruna i Libije, vodio i neslužbenu reprezentaciju Baskije, a u karijeri trenirao Athletic Bilbao, Atletico Madrid, Marseille, Betis, Espanyol, Real Sociedad... Legenda.

Bio je u Fifinim i Uefinin stručnim tijelima, sada je u mirovini, ali narav mu nije dozvolila da šutke prijeđe preko 'legalizirane kupovine utakmica' u španjolskoj Primeri. U nogometu je preko pola stoljeća, zna i vidi sve. I misli sljedeće:

- Kupovanje igrača iz kluba iz iste lige je način da se novcem oslabi klub u istom natjecanju te, u isto vrijeme, možda diplomatski, a zapravo legalizirani način kupovanja utakmica! - napisao je Clemente.

Bask se referirao način na koji je Barcelona sa posebnom dozvolom Primere od Leganesa za 18 milijuna kupila Danca Martina Braithwaitea (zbog ozljeda Suareza i Dembelea napad joj je žestoko prorijeđen), a liga je onda odbila Leganesu dati istu dozvolu da kupi zamjenu koristeći se logikom 'Htjeli ste lovu? Dobili ste ju. Zato ste izgubili igrača. Gotova priča'.

DANAC NA NOU CAMPU Barca ima napadača! Leganesu ide 18 milijuna za Braithwaitea

Naravno, Barca i Leganes se ne bore za iste ciljeve. Barcelona želi sve trofeje ovog svijeta, a Leganes je stalno jednom nogom u Drugoj ligi, ali Clementeova je logika jednostavna: ili ista pravila za sve ili je natjecanje neregularno, a kupnja igrača je skoro kao kupnja utakmica.

Braithwaite može Barci biti od koristi baš u malim utakmicama, da drži korak s Realom. Clemente ima brz i oštar jezik, a Primera jedina ima pravilo prema kojem se sa njenom posebnom dozvolom u Primeri može kupiti igrača ako neki klub zapadne loša sreća da mu se neki njegov igrač ozlijedi na duže vrijeme.

Naši partneri pišu
Message