To je to što me zanima!

Collina kao Blatter: Bolja su dva suca nego kamera

Prošle sezone u Europskoj ligi nije bilo loših sudačkih odluka. Zašto? Pa zato jer smo imali dvojicu dodatnih sudaca, uvjeren je Collina...
Vidi originalni članak

Bivši talijanski nogometni sudac, 50-godišnji Pierluigi Collina, podržao je Fifu oko uvođenja dvaju sudaca iza gola. Danas povjerenik za suđenje Europske nogometne federacije (UEFA), Collina bi radije dodatne suce negoli uvođenje tehnologije.
- Prošle sezone u Europskoj ligi nije bilo kontroverznih sudačkih odluka. Zašto? Pa zato jer smo imali dvojicu dodatnih sudaca, po jednoga za svaki 16-erac - rekao je legendarni ćelavac.
No nije spomenuo da je Uefin eksperiment s dodatnim sucima doživio pravi fijasko. Nakon Europske lige čak 70 posto kapetana svojih klubova izjasnilo se negativno spram dodatnim sucima. Glavni razlog bio je taj da im ne vide svrhu. Mnogo puta su ti suci stajali nepomično na travnjaku, a na metar od njih su padali igrači, igralo se rukom... Ništa od toga nisu dojavili sucu niti su mahali.
Marcello Nicchi, novi šef sudaca u talijanskoj nogometnoj ligi, koji je na toj funkciji naslijedio Collinu kad je ovaj počeo raditi za UEFA-u, misli je da je krajnje vrijeme za uvođenje videotehnologije.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • _lackovic_ 04.07.2010.

    nisu potrebne kamere, samo izuzeće sudaca iz \"egzotičnih\" zemalja.

  • mangart 04.07.2010.

    problem je što su i engleska, njemačka, italija, španjolska, francuska (naravno i hrvatska) \"egzotične\" zemlje što se tiče suđenja. Sve je to ista mafija.

  • rt dobre nade 04.07.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare