To je to što me zanima!

Conte službeno predstavljen u Chelseaju: Čeka nas puno posla

John Terry će biti kapetan na terenu i van njega. On je važan igrač za mene, za klub, za navijače... Uprava i ja smo zadovoljni što je potpisao novi ugovor, kaže novi menadžer Chelseaja
Vidi originalni članak

Antonio Conte jedna je od svjetlijih točaka Europskog prvenstva u Francuskoj. Bivši izbornik Italije ispraćen je s 'čizme' uz brojne kritike i bez medijske potpore. No ako nekome nisu bila dovoljna tri scudetta zaredom s Juventusom, onda je Euro konačna potvrda Conteovog fantastičnog posla. Njegov rukopis najbolje se mogao vidjeti na utakmici Italije i Belgije.

I prije početka Eura Conte je najavio da napušta 'azzurre'. Danas je službeno predstavljen u Chelseaju.

- Prezadovoljan sam što sam ovdje. Ovo je novo poglavlje u mom životu. Došao sam u sjajnu zemlju i fantastičnu ligu. Premier liga je najteža na svijetu jer postoji šest-sedam momčadi koje mogu osvojiti titulu - rekao je novi menadžer londonskih 'plavaca'.

Conte još uvijek nije mogao odgovoriti na pitanje novinara koje ih je najviše zanimalo - u kojoj formaciji će Chelsea igrati.

- Igrači su pokazali volju u borbi za ovaj dres i glad za trofejima. Drago mi je što vidim takve stvari. One su veoma bitne. Još uvijek nisam odlučio kako ću i s kim ću igrati. To ću odlučiti nakon što dobro proučim igrače, ali i na osnovi zalaganja na treninzima. Kada igrač zasluži igrati - igrat će. Bitno je imati igrače koji su spremni boriti se, igrati dobar nogomet i prenijeti našu strast navijačima. Kada sam bio u Italiji, imao sam običaj reći da je menadžer krojač koji mora izabrati pravu haljinu za momčad. 

John Terry (35) je produžio ugovor s Chelseajem na još jednu godinu.

- John Terry će biti kapetan na terenu i van njega. On je važan igrač za mene, za klub, za navijače... Uprava i ja smo zadovoljni što je potpisao novi ugovor. Razgovarao sam s njim nekoliko puta i važno je što je i on presretan zbog nastavka suradnje.

Chelsea je prošle sezone završio na 10. mjestu. Ali nakon što je otišao, Guus Hiddink je ostavio dobar temelj za daljne uspjehe.

- Neće nam biti lako. Moramo naporno raditi svakog dana kako bi navijači vidjeli našu spremnost da se borimo do samog kraja. Samo jedan klub može osvojiti naslov, a mi moramo dati sve od sebe u borbi za trofej i mjesta koje vode u Ligu prvaka. Chelsea pripada tom natjecanju.

Michy Batshuayi je na Stamford Bridge stigao za 40 milijuna eura.

- Mlad je, veoma jak i ima dobru tehniku. Koristi obje noge i talentiran je. Sretan sam što ga imamo.

Cijelu Conteovu prvu press konferenciju možete pogledati u videu ispod.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • MAMUNAMEGALO 15.07.2016.

    Guardiola će poharat premier ligu

  • franz beckenbauer 15.07.2016.

    Zasto trifunovicu niste pisali kad je ancelotti preuzeo bayern? Samo molim odgovor. Znam da ti kolega snidaric svr...va na barcu tako da nisam nit ocekivao njegovu vijest ili objektivnost. Al da bas nitko nije ni a napisao ne mogu vjerovat. Tu pisete o nekom chelseu i cityu..strasno.

  • NIKE 14.07.2016.

    Ako već nisu Mourinha , barem neka Contea zadrže na duži period . Čovjek je profesionalac , od Nijemaca je ispao na lutriji penala , te je od Italije bez Marchisia i Verratija napravio vrlo konkurentnu ekipu . U Chelseau ima vrlo dobre resurse , igrače ,a konkurenciju nikada bolju .

Komentiraj...
Vidi sve komentare