Obavijesti

Sport

Komentari 9

Conte službeno predstavljen u Chelseaju: Čeka nas puno posla

Conte službeno predstavljen u Chelseaju: Čeka nas puno posla
8

John Terry će biti kapetan na terenu i van njega. On je važan igrač za mene, za klub, za navijače... Uprava i ja smo zadovoljni što je potpisao novi ugovor, kaže novi menadžer Chelseaja

VIDEO

Antonio Conte jedna je od svjetlijih točaka Europskog prvenstva u Francuskoj. Bivši izbornik Italije ispraćen je s 'čizme' uz brojne kritike i bez medijske potpore. No ako nekome nisu bila dovoljna tri scudetta zaredom s Juventusom, onda je Euro konačna potvrda Conteovog fantastičnog posla. Njegov rukopis najbolje se mogao vidjeti na utakmici Italije i Belgije.

I prije početka Eura Conte je najavio da napušta 'azzurre'. Danas je službeno predstavljen u Chelseaju.

- Prezadovoljan sam što sam ovdje. Ovo je novo poglavlje u mom životu. Došao sam u sjajnu zemlju i fantastičnu ligu. Premier liga je najteža na svijetu jer postoji šest-sedam momčadi koje mogu osvojiti titulu - rekao je novi menadžer londonskih 'plavaca'.

Conte još uvijek nije mogao odgovoriti na pitanje novinara koje ih je najviše zanimalo - u kojoj formaciji će Chelsea igrati.

- Igrači su pokazali volju u borbi za ovaj dres i glad za trofejima. Drago mi je što vidim takve stvari. One su veoma bitne. Još uvijek nisam odlučio kako ću i s kim ću igrati. To ću odlučiti nakon što dobro proučim igrače, ali i na osnovi zalaganja na treninzima. Kada igrač zasluži igrati - igrat će. Bitno je imati igrače koji su spremni boriti se, igrati dobar nogomet i prenijeti našu strast navijačima. Kada sam bio u Italiji, imao sam običaj reći da je menadžer krojač koji mora izabrati pravu haljinu za momčad. 

John Terry (35) je produžio ugovor s Chelseajem na još jednu godinu.

- John Terry će biti kapetan na terenu i van njega. On je važan igrač za mene, za klub, za navijače... Uprava i ja smo zadovoljni što je potpisao novi ugovor. Razgovarao sam s njim nekoliko puta i važno je što je i on presretan zbog nastavka suradnje.

Chelsea je prošle sezone završio na 10. mjestu. Ali nakon što je otišao, Guus Hiddink je ostavio dobar temelj za daljne uspjehe.

- Neće nam biti lako. Moramo naporno raditi svakog dana kako bi navijači vidjeli našu spremnost da se borimo do samog kraja. Samo jedan klub može osvojiti naslov, a mi moramo dati sve od sebe u borbi za trofej i mjesta koje vode u Ligu prvaka. Chelsea pripada tom natjecanju.

Michy Batshuayi je na Stamford Bridge stigao za 40 milijuna eura.

- Mlad je, veoma jak i ima dobru tehniku. Koristi obje noge i talentiran je. Sretan sam što ga imamo.

Cijelu Conteovu prvu press konferenciju možete pogledati u videu ispod.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve