To je to što me zanima!

Copa del Rey: Joventut iznenadio Tau Ceramicu

Momčad Nevena Spahije u finalnom susretu španjolskog košarkaškog kupa izgubila je od Joventuta na domaćem parketu 82-77
Vidi originalni članak

Devet i pol tisuća gledatelja u Fernando Buesa Arenu u Vitoriji, došlo je vidjeti svoju momčad kako osvaja nacionalni kup, no račune im je pomrsio nezaustavljivi Rudy Fernandez.
Fernandez je u finalu Copa del Rey bio najbolji igrač susreta s 32 koša i najzaslužniji je što je Joventut pobjednik španjolskog košarkaškog kupa. Uz njega, u redovima Joventuta dobar je bio i Mallet s 15 koševa. Kod Tau Ceramice, jedina dva raspoložena igrača bili su Teletović sa 17 i Rakočević sa 16 koševa.
Hrvatski reprezentativac Zoran Planinić odigrao je jednu od najlošijih utakmica u posljednje vrijeme, pa ga je Neven Spahija na parketu držao svega nešto više od 7 minuta. Planinić je uz šut 0/2 za 2, te 0/1 za tricu upisao 1 skok i 1 asistenciju.
Od početka se moglo pretpostaviti da će ovo biti vrlo neizvjesna utakmica, iako je Tau Ceramica cijelo vrijeme imala laganu prednost.
Na poluvremenu 33-30, a na kraju treće četvrtine 58-55, no u posljednjoj dionici susreta razigrani košarkaši Joventuta bili su bolji za ukupno 8 koševa razlike (27-19), i na kraju su slavili 82-77.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare