To je to što me zanima!

Ćorić i Vlašić upitni za Euro U-19, ali HNS dovodi Bayernovca

Mi od ove generacije velike stvari očekujemo i na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. A kada bi na tom završnom turniru nastupili kompletni, bili bi spremni i za najviše domete, kaže Romeo Jozak
Vidi originalni članak

Hrvatska reprezentacija do 19 godina osigurala je plasman na Europskom prvenstvu koje će se ovoga ljeta održati u Njemačkoj. Izabranici Ferde Milina besprijekorno su odradili Elitno kolo kvalifikacija, s tri sigurne pobjede (Bugarska 1:0, Škotska 2:0 i Belgija 4:0) dohvatili još jedno veliko natjecanje, piše Goal.com.

Riječ je o nogometašima rođenima 1997. i 1998. godine, velikoj budućnosti hrvatskog nogometa. I u ovoj se priči ističu igrači 1998. godišta kojima će ovo biti treće veliko natjecanje. A time ruše rekorde u povijesti hrvatskog nogometa. Prošle godine igrali su na EP-u u Bugarskoj i SP-u u Čileu do 17 godina.

Sada su prebrodili i debitantski nastup u kategoriji do 19 godina. Odmah su osigurali Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

- Ovo je još jedan veliki uspjeh hrvatskog nogometa, ali i ove izuzetno talentirane generacije. Od ovih smo igrača očekivali ovakav rezultat, a oni su se još jednom pokazali na željenoj razini - rekao je za Goal.com tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak pa nastavio:

- Mi od ove generacije velike stvari očekujemo i na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. A kada bi na tom završnom turniru nastupili kompletni, bili bi spremni i za najviše domete. Ovi igrači vrhunski su na individualnoj, ali i kolektivnoj razini, te su prije svega - pravi karakteri. A glava je ipak najvažnija.

Naime, selekciji Ferde Milina u ovom se Elitnom kolu pridružio Andrija Balić, a pravo nastupa u generaciji do 19 godina i dalje imaju Ante Ćorić i Nikola Vlašić. A ovaj bi dvojac bio velika prevaga na strani naše reprezentacije. No, pitanje je hoće li ih Ferdo Milin moći koristiti na Europskom prvenstvu. U to vrijeme već ozbiljno kreću i europske avanture naših klubova, aĆorić i Vlašić prilično su važne karike Dinama i Hajduka.

A o kojem igraču Bayerna se radi te koji još igrači igraju za strane klubove, a mogli bi ući u reprezentativni kadar pročitajte na portalu Goal.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Azrijel_1 30.03.2016.

    samo da opet ne ovi polupismeni rodje ne zahebu nesto s papirima

  • Dalmacija u srcu 29.03.2016.

    Nadam se da će sam Vlašić ovo odbiti više u startu, neće valjda Hajduk ispaštat zbog HNS mafije.

  • tomislav22 29.03.2016.

    Obojica trebaju u Njemačku,sramota će biti i za Dinamo i Hajduk ako ih ne puste

Komentiraj...
Vidi sve komentare