Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ćorić i Vlašić upitni za Euro U-19, ali HNS dovodi Bayernovca

Ćorić i Vlašić upitni za Euro U-19, ali HNS dovodi Bayernovca
1

Mi od ove generacije velike stvari očekujemo i na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. A kada bi na tom završnom turniru nastupili kompletni, bili bi spremni i za najviše domete, kaže Romeo Jozak

VIDEO

Hrvatska reprezentacija do 19 godina osigurala je plasman na Europskom prvenstvu koje će se ovoga ljeta održati u Njemačkoj. Izabranici Ferde Milina besprijekorno su odradili Elitno kolo kvalifikacija, s tri sigurne pobjede (Bugarska 1:0, Škotska 2:0 i Belgija 4:0) dohvatili još jedno veliko natjecanje, piše Goal.com.

Riječ je o nogometašima rođenima 1997. i 1998. godine, velikoj budućnosti hrvatskog nogometa. I u ovoj se priči ističu igrači 1998. godišta kojima će ovo biti treće veliko natjecanje. A time ruše rekorde u povijesti hrvatskog nogometa. Prošle godine igrali su na EP-u u Bugarskoj i SP-u u Čileu do 17 godina.

Sada su prebrodili i debitantski nastup u kategoriji do 19 godina. Odmah su osigurali Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

- Ovo je još jedan veliki uspjeh hrvatskog nogometa, ali i ove izuzetno talentirane generacije. Od ovih smo igrača očekivali ovakav rezultat, a oni su se još jednom pokazali na željenoj razini - rekao je za Goal.com tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak pa nastavio:

- Mi od ove generacije velike stvari očekujemo i na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. A kada bi na tom završnom turniru nastupili kompletni, bili bi spremni i za najviše domete. Ovi igrači vrhunski su na individualnoj, ali i kolektivnoj razini, te su prije svega - pravi karakteri. A glava je ipak najvažnija.

Naime, selekciji Ferde Milina u ovom se Elitnom kolu pridružio Andrija Balić, a pravo nastupa u generaciji do 19 godina i dalje imaju Ante Ćorić i Nikola Vlašić. A ovaj bi dvojac bio velika prevaga na strani naše reprezentacije. No, pitanje je hoće li ih Ferdo Milin moći koristiti na Europskom prvenstvu. U to vrijeme već ozbiljno kreću i europske avanture naših klubova, aĆorić i Vlašić prilično su važne karike Dinama i Hajduka.

A o kojem igraču Bayerna se radi te koji još igrači igraju za strane klubove, a mogli bi ući u reprezentativni kadar pročitajte na portalu Goal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti