To je to što me zanima!

Ćorić u Romi, Benković ostaje, Soudani je sve bliže Engleskoj

Do kraja tjedna Ante Ćorić će, ako ne bude nekih preokreta, potpisati za Romu. Do 31. kolovoza Dinamo bi mogao ostati i bez Soudanija, kojeg želi engleski drugoligaš Nottingham Forrest
Vidi originalni članak

Pitanje je dana i trenutka kad će Ante Ćorić postati novi igrač Rome. U Rimu su bili zauzeti polufinalom Lige prvaka, utakmicom protiv Liverpoola, a Ante bi ovih dana trebao otići na liječnički pregled i potpis ugovora u Vječni grad.

To bi se trebalo dogoditi do kraja tjedna. Dugo se Dinamo i Roma natezali, ali su na kraju ipak postigli dogovor. Nudili su Talijani pet, šest, sedam, Zagrepčani su tražili osam milijuna eura i na kraju su upravo to i dobili.

Benković ostaje

Ćorićev i Sosin transfer bit će jednaki, na njima će “modri” ukupno inkasirati 16 milijuna eura. To su zasad dva sigurna odlaska iz Maksimira i prije službenog početka prijelaznog roka.

Bit će još odlazaka, ali neki “dragulji” poput Filipa Benkovića možda i ostanu još jednu sezonu u Maksimiru. Dinamo u ovom trenutku ne planira Benovu prodaju. On na ljeto može otići jedino ako dođe ponuda koja će čelnike lidera HNL-a “izuti iz cipela”.

To bi značilo da je netko spreman platiti 15-20 milijuna eura. Ako takva ponuda ne dođe, Benković bi mogao ostati u “modrom”. Još će jedan “kapitalac”, to je sad već izvjesno, ovog ljeta napustiti Maksimir i to nakon pet godina. Riječ je o najboljem igraču El Soudaniju.

Soudani ima fiksnu odštetu

Alžirac silno želi zaigrati na Otoku, a njega pak silno u momčadi želi bivši europski prvak Nottingham Forest. Oni se iduće sezone spremaju napasti vodeća mjesta u drugoj ligi, spremaju se za napad na vrh Championshipa i ulazak u Premiership.

Alžirac im je već dugo jedna od velikih želja. Doznajemo da Soudani u svojem ugovoru ima fiksnu odštetu koju treba platiti neki engleski klub da bi ga Zagrepčani prodali. Riječ je o tri milijuna eura. To će Nottingham Forest ili netko drugi s Otoka platiti bez problema. Rastanak Soudanija i Dinama sve je bliže.

Najbolji scenarij za Zagrepčane je onaj u kojemu bi Alžirac pomogao klubu u pohodu na skupine Lige prvaka, pa bi onda otišao na Otok. U Maksimiru se nadaju kako će ga moći zadržati do 31. kolovoza.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • PLAVA_LJUBLJANA 03.05.2018.

    Soudani je jedan između rijetkih stranaca u zadnjih 25 godinama za kojeg mogu dić uvjek 👍 i slobodno kazat bio je odličan, i zato mi je žao da odlazi. Za onog Sosu se mi jebe i dobro je da zaradimo na njemu silne miljune. A za Ćorića mi je stvarno bad što odlazi jer volim takve fakine koji su rođeni plave boje.

  • POTPEC 03.05.2018.

    Ništa čudno. Mamić još mora malo zaraditi na klubu i igračima prije prodaje cijelog kluba Kinezima.

  • Mercedes s klasa 03.05.2018.

    Kako se narod napeca na ove lažne informacije. Soudani je rekao da bi htio u dinamu završiti karijeru a ovaj ga premješta iz dinama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare