To je to što me zanima!

Corinthians je remijem izborio svoj peti naslov prvaka Brazila

Corinthians je osvojio peti naslov prvaka Brazila, na koji su čekali od 2005. godine. Posljednji susreti kola odlučivali su o prvaku između Corinthiasa i Vasca da Game
Vidi originalni članak

Nogometaši Corinthiansa po peti su put u svojoj povijesti, a prvi put nakon 2005. godine, postali prvaci Brazila. U nedjelju su kao pobjednici izašli iz konačnog obračuna sa Vasco da Gamom.

Prije posljednjeg 38. kola Corinthians je imao dva boda više (70-68) od Vasca, ali i domaću utakmicu protiv velikog gradskog rivala Palmeirasa. Vasco da Gama je trebao dobiti četvrtoplasirani Flamengo na svom terenu i čekati sretan po njih završetak ogleda gdje igra Corinthians. No, na kraju su obje utakmice završile remijem i dva boda razlike je ostalo na strani Corinthiansa.

Utakmicu bez pogodaka su odigrali Corinthians i Palmeiras, a kraj ogleda su i jedni i drugi dočekali s dva igrača manje. Igralo se dosta prljavo, ali i anemično od strane domaćih igrača koji su čuvali nulu i kontrolirali tako stanje na ljestvici, odnosno, svoje prvo mjesto.

Vasco da Gama je, pak, odigrao 1-1 s Flamengom. Poveo je Vasco golom Souze u 30. minuti i tada se probudila nada kod domaćih igrača i navijača. No, Flamengo je izjednačio u 54. preko Renata, potom je pocrvenio domaći igrač Jumar i ostao je Vascu samo veliki žal.

Recimo da su iz prve lige ispali Atletico Paranaense, Ceara, Atletico Mineiro i Avai, dok su kvalifikacije za Copa Libertadores izborili Fluminense i Flamengo, treća i četvrta momčad na ljestvici.

Brazilska Serie A, 38. kolo:

Atletico Goianiense - America 5-1

Atletico Paranaense - Coritiba 1-0

Avai - Figueirense 1-1

Bahia - Ceara 2-1

Botafogo - Fluminense 1-1

Corinthians - Palmeiras 0-0

Cruzeiro - Atletico Mineiro 6-1

Internacional - Gremio 1-0

Sao Paulo - Santos 4-1

Vasco - Flamengo 1-1

Redoslijed: 1. Corinthians 71, 2. Vasco da Gama 69, 3. Fluminense 63, 4. Flamengo 61, 5. Internacional 60...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • marko6061 05.12.2011.

    Svaka čast na naslovu,al' ova zadnja utakmica pokazuje da su do njega došli slučajno,nabijanje i nikakve indikacije da žele zabiti gol u posljednjoj utakmici,usput budi rečeno,Palmeriasu je poništen regularan gol!!! Također k'o da se igrala liga pijaca,a ne 1. brazilska....4 crvena ,u 86. minutu opća perjačina 20 na 20,čisti prekid utakmice,al' ne sudac kao mutav nastavlja dalje.....svašta!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare