To je to što me zanima!

Ćorluka: Sa mnom je sve OK, a to da nisam spreman je glupost

Sigurno da svatko ima određene kvalitete, netko je malo brži, netko malo jači. Ključno je da trener koga god da stavi ili povede neće pogriješiti, za obranu se nećete trebati brinuti, rekao je Ćorluka
Vidi originalni članak

Vedran Ćorluka na pripremama u Rovinju hvata formu nakon dugog izbivanja i tvrdi da je spreman za Svjetsko prvenstvo. 

- Ne znam zašto uopće pričamo o tome, toliko puta sam ponovio da nisam ozlijeđen, tako da uopće mi je glupo odgovarati na ta pitanja, svaki dan ili mediji ili... Ovdje u reprezentaciji nema se o čemu pričati osim o mojoj ozljedi, ali mislim da je sve u redu. Nadam se da će s današnjim danom ozljeda prestati biti tema - rekao je Ćorluka pa nastavio:

- Od trećeg do petog mjeseca sam odigrao 10 utakmica, nije baš da sam nešto propustio. Mogu sam sebi čestitati što sam se vratio nakon jedne od najtežih ozljeda koje sportaš može dobiti. Osjećam se odlično i spreman za za sve napore koji slijede.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na pitanje po čemu se razlikuju Vida, Lovren i ostali stoperi, rekao je:

- Po prezimenima, našalio se pa nastavio: Sigurno da svatko ima određene kvalitete, netko je malo brži, netko malo jači. Ključno je da trener koga god da stavi ili povede neće pogriješiti, za obranu se nećete trebati brinuti. U posljednje vrijeme sam više igrao s Vidom, ali reći da ne preferiram igrati s igračem koji je igrao finale Lige prvaka i koji je odigrao možda najbolju sezonu u karijeri bi bilo smiješno. Jedvaj je od 17. godine na velikoj sceni, potpisao je za Romu, otišao u Bayer, gdje igra na velikom nivou, a o Duji nema smisla govoriti, nije bio ni u Dinamu ni u Hajduku, sve je izborio sam. Došao je ove godine na vidjelo zbog velikih igara u Europskoj ligi, iznimno mi je drago zbog njega i nadam se da će tako nastaviti i ovo ljeto napraviti korak više.

A po čemu se Zlatko Dalić razlikuje o svojih prethodnika?

- Puno više radimo s loptom nego što smo radili prije, izbornik inzistira na pas-igri, a nama to odgovara, ne zato što ne volimo trčati nego je puno veći gušt kad je lopta uključena u trening i mislim da je to jedina neka veća promjena u odnosu na ostale izbornike. 

Kako ćemo igrati na SP-u?

- Mislim da ćemo se morati prilagoditi suparnicima, ne na način da zbog nekog mijenjamo našu taktiku, ali puno više ćemo pričati o tome kad se priključe ostali igrači. Nigerija nam je najbitnija utakmica. Najbolje znam Musu, koji igra u CSKA, s njima neće biti lako. 

Hoćemo li otkriti sve karte u prijateljskoj utakmici protiv Brazila?

- Igrat ćemo maksimalno, jer protiv takvog protivnika ne možeš drugačije igrati, svaki igrač dat će sve od sebe, a sad da li će izbornik nešto taktički drugačije postaviti ovisi o njemu, zaključio je Ćorluka.

A atmosfera na treninzima je sjajna. Barem među golmanima...

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Doolby 30.05.2018.

    Čarli je tehnički najjači naš stoper, ali danas su napadači drugačiji, te bih radije gledao Lovrena i Vidu,mislim da bi Čarli ovaj put trebao biti njima zamjena

  • Lepicane99 30.05.2018.

    Za neki veliki rezultat koji očekuje sav narod na prvenstvu prespor...kordinacija i motorika njegovih pokreta se vidi iz aviona da nije na toj razini da se nosi sa klasama međutim pitanje je izbornika da li će on biti prvi koji će biti objektivan i realan te ga ostaviti na klupi i pružiti priliku drugim igračima jer krajnje je vrijeme da ova generacija napravi nešto...

  • Agramovac 30.05.2018.

    Carli je jedan od pametnijih naših nogometaša po pitanju svoje karijere. Čovjek se već u 25. praktički "umirovio" po pitanju top nogometa i otišo halat u Rusiju za grde pare, gdje je nogomet duplo manjeg intenziteta nego u Eng ili ligama Petica. On je s obzirom na svoje trkačke limite ostvario jako jako dobru karijeru i namirio si obitelj za sljedećih par života, iako nikad nije u Maksimiru bio predodređen za talenta i neku veliku prodaju, al se stari pobrinuo da ipak dobije šansu u 1.ekipi Dinama i nakraju je sve sretno završilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare