Obavijesti

Sport

Komentari 44

Ćorluka: Sa mnom je sve OK, a to da nisam spreman je glupost

Ćorluka: Sa mnom je sve OK, a to da nisam spreman je glupost
12

Sigurno da svatko ima određene kvalitete, netko je malo brži, netko malo jači. Ključno je da trener koga god da stavi ili povede neće pogriješiti, za obranu se nećete trebati brinuti, rekao je Ćorluka

VIDEO

Vedran Ćorluka na pripremama u Rovinju hvata formu nakon dugog izbivanja i tvrdi da je spreman za Svjetsko prvenstvo. 

- Ne znam zašto uopće pričamo o tome, toliko puta sam ponovio da nisam ozlijeđen, tako da uopće mi je glupo odgovarati na ta pitanja, svaki dan ili mediji ili... Ovdje u reprezentaciji nema se o čemu pričati osim o mojoj ozljedi, ali mislim da je sve u redu. Nadam se da će s današnjim danom ozljeda prestati biti tema - rekao je Ćorluka pa nastavio:

- Od trećeg do petog mjeseca sam odigrao 10 utakmica, nije baš da sam nešto propustio. Mogu sam sebi čestitati što sam se vratio nakon jedne od najtežih ozljeda koje sportaš može dobiti. Osjećam se odlično i spreman za za sve napore koji slijede.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:53

Na pitanje po čemu se razlikuju Vida, Lovren i ostali stoperi, rekao je:

- Po prezimenima, našalio se pa nastavio: Sigurno da svatko ima određene kvalitete, netko je malo brži, netko malo jači. Ključno je da trener koga god da stavi ili povede neće pogriješiti, za obranu se nećete trebati brinuti. U posljednje vrijeme sam više igrao s Vidom, ali reći da ne preferiram igrati s igračem koji je igrao finale Lige prvaka i koji je odigrao možda najbolju sezonu u karijeri bi bilo smiješno. Jedvaj je od 17. godine na velikoj sceni, potpisao je za Romu, otišao u Bayer, gdje igra na velikom nivou, a o Duji nema smisla govoriti, nije bio ni u Dinamu ni u Hajduku, sve je izborio sam. Došao je ove godine na vidjelo zbog velikih igara u Europskoj ligi, iznimno mi je drago zbog njega i nadam se da će tako nastaviti i ovo ljeto napraviti korak više.

A po čemu se Zlatko Dalić razlikuje o svojih prethodnika?

- Puno više radimo s loptom nego što smo radili prije, izbornik inzistira na pas-igri, a nama to odgovara, ne zato što ne volimo trčati nego je puno veći gušt kad je lopta uključena u trening i mislim da je to jedina neka veća promjena u odnosu na ostale izbornike. 

Kako ćemo igrati na SP-u?

- Mislim da ćemo se morati prilagoditi suparnicima, ne na način da zbog nekog mijenjamo našu taktiku, ali puno više ćemo pričati o tome kad se priključe ostali igrači. Nigerija nam je najbitnija utakmica. Najbolje znam Musu, koji igra u CSKA, s njima neće biti lako. 

Hoćemo li otkriti sve karte u prijateljskoj utakmici protiv Brazila?

- Igrat ćemo maksimalno, jer protiv takvog protivnika ne možeš drugačije igrati, svaki igrač dat će sve od sebe, a sad da li će izbornik nešto taktički drugačije postaviti ovisi o njemu, zaključio je Ćorluka.

A atmosfera na treninzima je sjajna. Barem među golmanima...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske