To je to što me zanima!

Courtois je napravio 'Ramosa', Arsenal osvojio 15. superkup!

THIBAUTE, DRŽI SE TI GOLA Belgijac je odlučio izvesti penal u raspucavanju na Community Shieldu i pucao visoko preko gola. Arsenal se vratio u finišu utakmice pa na penale slavio
Vidi originalni članak

Nogometaši Arsenala osvojili su prvi trofej sezone u Engleskoj. "Topnici" su nakon penala bili bolji od Chelseaja 5-2 (1-1) na londonskom Wembleyju i došli do 15. superkupa (Community Shield) u klupskoj povijesti.

Arsenal je bolje otvorio utakmicu i sredinom prvog dijela imao odličnu priliku. Pojačanje "topnika" Alexandre Lacazette pogodio je stativu, a nekoliko minuta potom Wenger se ponovno držao za glavu jer je raskrvavljene glave teren morao napustiti Per Mertesacker. Zamijenio ga je Sead Kolašinac koji je odigrao odličnu utakmicu u debiju.

Chelsea je poveo u prvoj minuti nastavka preko Victora Mosesa koji je u mrežu pospremio ubacivanje Garyja Cahilla. Taj je rezultat na semaforu stajao do same završnice utakmice. Prvo je Pedro dobio crveni karton nakon preoštrog starta, a samo 82 sekunde kasnije Kolašinac se našao na pravom mjestu i izjednačio rezultat.

Pristupilo se izvođenju penala, prvi put po novom sustavu A-B-B-A koji je uveden u sva engleska kup-natjecanja od ove sezone. Precizni su bili Cahill, Walcott i Monreal, a onda su se propisno izblamirali golman Courtois i Morata koji su promašili cijeli gol. Oxlade-Chamberlain i Giroud bili su sigurni i donijeli "topnicima" prvi ovosezonski trofej.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • nikopolidis_71 06.08.2017.

    Napravio Ramosa. Mislim da ce se Ramos pamtit po mnogocemu drugom, a ne samo po tom jednom promasenom penalu

  • frenky___ 06.08.2017.

    A gdje je video raspucavanja?

  • 555666 06.08.2017.

    Sad nek se Wenger počasti nek8m skupim pojačanjem

Komentiraj...
Vidi sve komentare