To je to što me zanima!

Crni ponedjeljak za HR tenis: Ispali Vekić, Martić i Pavić...

Utorak će valjda biti nešto ljepši za hrvatski tenis. U 11 sati u Dubaiju će na teren Marin Čilić protiv Benoita Pairea, ali i u paru s Novakom Đokovićem (Ram/Salisbury)
Vidi originalni članak

Ponedjeljak za zaborav za hrvatski tenis najkraći je, ali i, nažalost, najtočniji opis početka teniskog tjedna za Hrvate i Hrvatice. Ne sve, ali za gotovo sve najveće adute, pogotovo ženske. Već na startu jakog WTA turnira u Dohi oprostile su se dvije najbolje hrvatske tenisačice, Petra Martić i Donna Vekić, dok je u Dubaiju je Mate Pavić izgubio u konkurenciji parova s Brunom Soaresom od Henrija Kontinena i Nijemca Jan-Lennarda Struffa 7-6 (2), 7-6 (4).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Martić je morala čestitati Barbori Strycovi (6-4, 1-6, 2-6), Čehinji koju je izbacila prošlog tjedna u drugom kolu Dubaiju. Bilo je tada dvaput po 6-3 za Dućanku koja je niz nastavila i ovdje dobivši prvi set , da bi neobjašnjivo potonula u sljedeća dva osvojivši tek tri gema. Čehinji je to druga pobjeda nad Martić u šestom susretu, prva nakon onog inicijalnog 2011. u Sydneyju, pa naša najbolja tenisačica ni u trećem pokušaju nije uspjela u katarskoj prijestolnici proći prvo kolo.

Vekić, za usporedbu, jest samo jednom (2016.), no nije ono što je Strycova, odnosno revanširati se Igi Swiatek za poraz u trećem kolu Australian Opena. Mjesec dana kasnije rezultat gotovo pa preslikan (7-5, 6-3 u Melbourneu, 6-4, 7-5 u Dohi) za 18-godišnju Poljakinju premda je Osječanka ovaj puta imala kudikamo više prilika, međutim, loša igra na servisu odnijela je sve u vjetar. U prvom setu gubila je četiri početna udarca, dok je u drugom vodila 5-3 izgubivši potom četiri gema zaredom.

Utorak će valjda biti nešto ljepši za hrvatski tenis. U 11 sati u Dubaiju će na teren Marin Čilić protiv Benoita Pairea, ali i u paru s Novakom Đokovićem (Ram/Salisbury). U parovima će u Emiratima sutra igrati i Ivan Dodig s Filipom Polašekom (Ebden/Paes), dok već sad možemo čestitati Nikoli Mektiću i Wesleyju Koolhofu jer pitanje je tek koliko će gemova izgubiti od dva Al Janahija, tri, četiri ili pet.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 24.02.2020.

    Donna, jos uvijek sam slobodan

Komentiraj...
Vidi sve komentare