To je to što me zanima!

'Cro Cop' na argentinski - 'El Croata': Želim borbu u Zagrebu

Francisco Barrio poznat po nadimku 'El Croata' iz rodne Argentine u Zagreb je došao '94. gdje se počeo baviti hrvanjem. Nedavno je upisao prvu pobjedu u MMA-u
Vidi originalni članak

Ušao je u oktogon u prepoznatljivim gaćicama s kockicama, a protivnik se nije ni snašao, a već meč je završio gušenjem. Ne Mirko Filipović se nije vratio MMA borbi već je to bio debi 24-godišnjeg argentinskog borca s hrvatskim srcem Francisca Panchija Barrija.

Njegova priča posebna je po tome što se rodio i do šeste godine odrastao u Buenos Airesu kad se 1994. godine preselio u Zagreb u kojem je započeo hrvačku karijeru koja je kulminirala nastupom u mješovitoj borbi u Argentini u koju se opet vratio 2005. godine.

- Rodio sam se u Argentini 22. lipnja 1988. godine i živio sam u Buenos Airesu sve do 1994. godine. Otac mi je još 1991. godine otišao u Hrvatsku kako bi sudjelovao u ratu i pomogao da Hrvatska postane samostalna država. Zove se Rodolfo Barrio Saavedra i bio je brigadir u Hrvatskoj vojsci. Nekoliko godina nakon njegova odlaska došao sam i ja za njime u Hrvatsku i tu sam živio sve do 2005. godine - rekao je Barrio u razgovoru za Fighsite i opisao kako je počela njegova ljubav prema hrvanju:

- Krenuo sam s hrvanjem 1998. godine u hrvačkom klubu Lokomotiva, a i dan danas se još uvijek bavim tom disciplinom. Oduvijek su mi se sviđale borilačke vještine, a sve je krenulo s time da sam gledao svog oca kako trenira jiu-jitsu u Cikatićevoj dvorani.

Panchi je višestruki prvak Argentine u grčko-rimskom stilu, a bio je i nadomak odlaska na Olimpijske igre u Londonu, a trenirao je s UFC-ovim prvakom Joseom Aldom.

- Kao južnoamerički prvak i predstavnik Argentine stigao u Kinu kao favorit u kategoriji do 66 kilograma. Nažalost, izgubio sam u polufinalu od venecuelanskog protivnika kojeg sam već tijekom 2010. i 2011. godine pobjeđivao. Samo dva prvoplasirana su dobili vizu.

Argentinčev dojam pomalo podsjeća na velikog 'Cro Copa' noseći gaćice s hrvatskim kockicama, a koliko je vezan za Hrvatsku govori i njegov nadimak 'El Croata', a i na leđima ima istetoviranu hrvatsku šahovnicu.

- Taj nadimak imam još otkako sam se 2005. godine vratio iz Hrvatske u Argentinu. Tako me zovu na apsolutno svim hrvačkim natjecanjima, čak i drugi borci, pa stvarno nije bila preteška odluka koji će mi biti nadimak u MMA karijeri.

Velika želja mu je nastupiti u svojoj Hrvatskoj.

- Postoji čak određena opcija da već iduće godine odradim jedan meč u Hrvatskoj. Definitivno bih se volio boriti u Zagrebu, ipak tamo imam puno prijatelja. Vjerujem da bi samo moji navijači iz kvarta Trnje napunili dvoranu hehehe, to je ipak moja velika želja i san.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • BerislavDalić 20.07.2012.

    bravo!!! tatin borac!!!

  • libeluli 20.07.2012.

    Kako čovjek ima dobru dioptriju za razliku od puno naših koji pod hitno trebaju ići na korekciju vida... bravo za oca i sina...

  • duba1 20.07.2012.

    :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare