Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Cro Cop' na argentinski - 'El Croata': Želim borbu u Zagrebu

'Cro Cop' na argentinski - 'El Croata': Želim borbu u Zagrebu
4

Francisco Barrio poznat po nadimku 'El Croata' iz rodne Argentine u Zagreb je došao '94. gdje se počeo baviti hrvanjem. Nedavno je upisao prvu pobjedu u MMA-u

VIDEO

Ušao je u oktogon u prepoznatljivim gaćicama s kockicama, a protivnik se nije ni snašao, a već meč je završio gušenjem. Ne Mirko Filipović se nije vratio MMA borbi već je to bio debi 24-godišnjeg argentinskog borca s hrvatskim srcem Francisca Panchija Barrija.

Njegova priča posebna je po tome što se rodio i do šeste godine odrastao u Buenos Airesu kad se 1994. godine preselio u Zagreb u kojem je započeo hrvačku karijeru koja je kulminirala nastupom u mješovitoj borbi u Argentini u koju se opet vratio 2005. godine.

- Rodio sam se u Argentini 22. lipnja 1988. godine i živio sam u Buenos Airesu sve do 1994. godine. Otac mi je još 1991. godine otišao u Hrvatsku kako bi sudjelovao u ratu i pomogao da Hrvatska postane samostalna država. Zove se Rodolfo Barrio Saavedra i bio je brigadir u Hrvatskoj vojsci. Nekoliko godina nakon njegova odlaska došao sam i ja za njime u Hrvatsku i tu sam živio sve do 2005. godine - rekao je Barrio u razgovoru za Fighsite i opisao kako je počela njegova ljubav prema hrvanju:

- Krenuo sam s hrvanjem 1998. godine u hrvačkom klubu Lokomotiva, a i dan danas se još uvijek bavim tom disciplinom. Oduvijek su mi se sviđale borilačke vještine, a sve je krenulo s time da sam gledao svog oca kako trenira jiu-jitsu u Cikatićevoj dvorani.

Panchi je višestruki prvak Argentine u grčko-rimskom stilu, a bio je i nadomak odlaska na Olimpijske igre u Londonu, a trenirao je s UFC-ovim prvakom Joseom Aldom.

- Kao južnoamerički prvak i predstavnik Argentine stigao u Kinu kao favorit u kategoriji do 66 kilograma. Nažalost, izgubio sam u polufinalu od venecuelanskog protivnika kojeg sam već tijekom 2010. i 2011. godine pobjeđivao. Samo dva prvoplasirana su dobili vizu.

Argentinčev dojam pomalo podsjeća na velikog 'Cro Copa' noseći gaćice s hrvatskim kockicama, a koliko je vezan za Hrvatsku govori i njegov nadimak 'El Croata', a i na leđima ima istetoviranu hrvatsku šahovnicu.

- Taj nadimak imam još otkako sam se 2005. godine vratio iz Hrvatske u Argentinu. Tako me zovu na apsolutno svim hrvačkim natjecanjima, čak i drugi borci, pa stvarno nije bila preteška odluka koji će mi biti nadimak u MMA karijeri.

Velika želja mu je nastupiti u svojoj Hrvatskoj.

- Postoji čak određena opcija da već iduće godine odradim jedan meč u Hrvatskoj. Definitivno bih se volio boriti u Zagrebu, ipak tamo imam puno prijatelja. Vjerujem da bi samo moji navijači iz kvarta Trnje napunili dvoranu hehehe, to je ipak moja velika želja i san.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše