To je to što me zanima!

Cruyff 'puca' po Mourinhu: Ne sviđa mi se on ni malo

Ono što je Inter pokazao na Camp Nou nije bila igra. Mourinho nije donio ništa novoga Interu, ne sviđa mi se ni on ni njegov nogomet, kaže Cruyff
Vidi originalni članak

U razgovoru za La Gazzetta dello Sport legendarni nizozemski nogometaš, a danas počasni predsjednik Barcelone i izbornik Katalonije, Johan Cruyff dotaknuo se talijanskog nogometa. Nije imao lijepih riječi.
- U načinu na koji igra talijanska nogometna reprezentacija nema se vidjeti išta zabavnog. Nadam se da će na Svjetskom prvenstvu vladati kvalitetan nogomet pa tipujem na ukupnu pobjedu Španjolske - veli bivši nogometaš i trener "katalonskog ponosa" koji mišljenje ima i o aktualnoj situaciji u Milanu. Leonardo će, tvrde izvori iz Italije, krajem sezone napustiti klupu "rossonera". Isti pišu da najviše izgleda za preuzimanje posla kojeg Leonardo obnaša ima Cruyffov sunarodnjak, nekadašnji Milanov napadač Marco van Basten.
- Idealan izbor. Bio je igrač najviše razine, pametan je i poznaje Milan. Povrh toga, istinski je prvak i zna kako steći poštovanje igrača. Upitan da prokomentira taktičke zamisli Interovog trenera Josea Mourinha, Cruyff je ponovno iskoristio priliku da se kritički osvrne na ono što Portugalac radi u redovima talijanskih prvaka.
- Ne sviđa mi se niti on, niti njegovo viđenje nogometa. On baš ništa nije donio Interu. Nije promijenio niti njihov mentalitet, a ono što su pokazali na Camp Nou nije bila igra. Mourinho je usredotočen jedino na rezultat. Pritom zaboravlja da mu je kao treneru dužnost ljudima pružiti užitak gledanja.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Giro 05.05.2010.

    Kako ne volim ovakve tipove koji su imali karijeru iza sebe pa misle da su pobrali svu pamet svijeta. Isto vrijedi i za Pelea, a posebice Maradonu koji je umislio da može biti izbornik. Finale Lige Prvaka je bio ulog, i normalno da će se učiniti sve da se dođe do toga. Kao što je već rečeno - cilj opravdava sredstvo. No s druge strane, ovaj sere po Mourinhu, a u Barceloni dva glumca, a ne nogometaša: Busquets i Dani Alves. Prvi iznudi se pravio kao da ga je Thiago pištoljem upucao, a drugi išao simulirat pred kraj utakmice. A još se i zaboravio dotaknut teme što je bilo nakon utakmice. Anitnogomet na strani Barcelone, a ovaj sere po Mourinhu. Koji idiot.

  • ivano666 05.05.2010.

    pa mogla je i Barca tako igrat u Milanu ko što je Inter igrao na Camp Nou, i onda ih kod kuće pobijedit, ali oni se nikad ne bi ponizili na takav način, spustit se na taj nivo!!!! Ono kako je Inter igrao zna i neki naš trećeligaš!!!

  • HBCRO 05.05.2010.

    ivano666\"pa mogla je i Barca tako igrat u Milanu ko što je Inter igrao na Camp Nou\" Inter je zabio tri gola na prvoj tekmi tako da ljudi očito ne igraju stalno bunker i znaju napadati al ako imaš igrača manje i to nakon 28 minuta tekme,imaš pozitivan rezultat i igraš na jednom od najvećih travnjaka na svijetu koji daje Barceloni mogućnost da lijepo razvuče protivničku ekipu onda ne napadaš nego se braniš i to je taktika koju bi postavio i trener osrednjeg petoligaša a kamoli jedan Mourinho.Da je postavio bilo kakvu drugačiju taktiku izgubili bi,vi bi ga razapeli kako on zarađuje pare a nezna ništa.A ako je Barcelona tako svemoguća i super kvalitetna onda su mogli i trebali zabiti još jedan gol s obzirom da su imali igrača više skoro sat vremena.A činjenica da je Cruyff navijao za Barcelonu jer mu je život vezan za taj klub sigurno mu daje jedan objektivni pogled na cijelu situaciju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare