To je to što me zanima!

CSKA prošao Beograd, u Sieni slavio Panathianikos

Nakon dvije pobjede u Moskvi, CSKA je slavio i u trećem ogledu s Partizanom. Tau Ceramica bolja od Barce, PAO dobio u Sieni, pobjeda Reala...
Vidi originalni članak

Arenu je napunilo 23.000 ljudi, atmosfera još jedanput stadionska, ali Partizan ni u Beogradu nije mogao parirati CSKA-u. Treći pokušaj, treći promašaj za Partizan. Razlika na kraju nije prevelika (67-56), ali šansa nije postojala. Rusi su cijelo vrijeme kontrolirali utakmicu i relativno lako izborili plasman na Final Four. Tri koraka bila su dovoljna, pri čemu su sve skupa u tri utakmice košarkaši Partizana uspjeli ubaciti 153 koša. Prosjek nije teško izračunati, 51 po utakmici.
Zoran Planinić zbog ozljede leđa nije igrao u Beogradu, gdje su njegovi suigrači prelomili utakmicu u trećoj četvrtini. Koban po Partizan bio je dvojac Smodiš - Šiškauskas, prvi je zabio 18, drugi 20. Kod Beograđana raspoložen jedino Novica Veličković (26 koševa i četiri asista). Partizan je tako završio jednu vrlo dobru europsku sezonu, slijedi im borba za naslove u NLB ligi i srpskom prvenstvu.
Iznenađenje večeri dogodilo se u Sieni. Ne zato što je Panathinaikos tamo dobio domaći Montepashci, već zbog načina na koji su Grci došli do pobjede. U drugoj četvrtini PAO je otišao je 14 razlike i više se nije osvrtao. Siena doma nije izgubila u Euroligi gotovo godinu i pol dana, a sada su 'pali' 19 razlike. Bilo je i 27, totalni raspad sistema kod Talijana. Grci su trpali sa svih pozicija, imali su četvoricu s dvoznamenkastim brojem koševa (Spanoulis i Nicholas po 13, Peković 11, Jasikevičius 10) i imali 45% šuta iz igre. Siena je ostala na 27% za dva i 6-20 za tri. McIntyer 13, Domercant 12 i Kaukenas 10 za Sienu, no sve to bilo je premalo da izbjegnu poraz. Dobili su jednu u Ateni, sada su tu pobjedu 'poništili'.
A pobjedu u gostima kapitalizirala je Tau Ceramica. Barcelonu su sveli na samo 20 koševa u prvom poluvremenu i na kraju došli do druge pobjede u seriji (69-62). U četvrtak će pred svojim navijačima imati veliku šansu čekirati kartu za Berlin, za Final Four. Stanko Barać nije zaigrao ni sekunde za momčad iz Vittorije, koju je predvodio Rakočević s 15 koševa. Splitter je ubavio 13, Mickael 11, a Teletović 10 za pobjednike, dok je jedino Jaka Laković (20 koševa) bio na vrhunskoj razini u Barcinoj momčadi.
Nakon dva poraza u Pireju, Real Madrid je pobjedom 71-63 u svojoj dvorani ostao u igri. Odmah su Madriđani 'izbombardirali' Olympiacos i nakon samo nekoliko minuta vodili 22-4. Već su tada Grci upali u ponor iz kojeg se više nisu uspjeli izvući. Louis Bullock je zabio 22 koša, iako je trice gađao samo 2-9, Felipe Reyes je ubacio 19. Marko Tomas dobio je samo osam minuta na parketu, promašio je jedan šut za dva i izgubio jednu loptu. Ništa veću minutažu nije imao ni Nikola Vujčić u dresu Olympiacosa. Odigrao je prvih osam minuta, ubacio dva poena, a onda napustio igru zbog ozljede. Možda je i to jedan od razloga zašto je Olympiacos (najbolji Bourousis sa 17 poena) tako lako pao. Četvrta utakmica je za dva dana, ne oporavi li se Vujo do tada, Grci će teško izbjeći petu u Pireju.

EUROLIGA, ČETVRTFINALE, 3. UTAKMICE
Partizan - CSKA 56-67 (u seriji 0-3)
Tau Ceramica - Barcelona 69-62 (2-1)
Real Madrid - Olympiacos 71-63 (1-2)
Montepaschi - Panathinaikos 53-72 (1-2)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sasapref 01.04.2009.

    ZA CEO SVET SI TAMO NEKO-ZA MENE SI CEO SVET! Dusko, Uros, Novica, Milenko, Jan, Petar, Slavko, Stefon, Zarko, Aleksandar, Strahinja, Cedomir, Vukasin. REMEMBER THE TITANS ! HVALA VAM, JUNACI !

  • platana 01.04.2009.

    svaka cast partizanu ali novci igraju veliku ulogu danas u sportu a mi sa balkana se ne mozemo nositi s tim ali balkan je nepresusan s talentima hoces nogomet hoces kosarku vaterpolo najbolje govori na zadnjem svjetskom medju prve cetiri repke tri sa podrucja bivse juge

Komentiraj...
Vidi sve komentare