To je to što me zanima!

Budimir zabio i Realu! Benzema promašio dva penala u osam minuta, ali titula je jako blizu

Real je u 33. kolu slavio u Pamploni kod Osasune (3-1). Sjajnu utakmicu odigrao je Ante Budimir koji je zabio petu utakmicu zaredom, a još jedan gol mu je poništen. Golman Benzemi obranio dva penala
Vidi originalni članak

Na početku sezone napao ga je korona virus pa su se okomile i ozljede. Nikako nije mogao uhvatiti formu i pokazati o kakvom sjajnom napadaču se radi.  Utakmica po utakmica, minuta po minuta, ušao je u ritam i krenulo je neumoljivo trpanje suparničkih mreža. Pa nije bez razloga najskuplji transfer u povijesti Osasune. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čudesni Ante Budimir (30) zabio je i petu utakmicu zaredom i to protiv budućeg prvaka. Real Madrid slavio je na gostovanju kod Osasune 3-1 u 33. kolu La Lige te došao na koračić od naslova. 

Madriđani su poveli već u 12. minuti golom Alabe na teškom gostovanju u Pamploni, ali samo minutu kasnije Ante Budimir je izjednačio za Osasunu!

Avila je prošao po desnoj strani poput brzog vlaka i opalio po lopti. Izgledalo je kao udarac, ali ispalo je kao idealan ubačaj za hrvatskog napadača koji je bio sam na prvoj stativi i loptu je bez problema pospremio u praznu mrežu. Na prvu sasvim jednostavan i lagan gol, ali treba imati taj urođeni golgeterski instinkt i njuh naći se u takvoj poziciji. A Ante to ima. Utrpao je i drugi gol gostima, ali on je poništen zbog zaleđa. 

Gol pogledajte OVDJE

Budimir se mučio tijekom cijele sezone, ali u posljednjih pet utakmica pokazao je o kakvom sjajnom igraču je riječ. Njuh za gol kakav malo tko ima od naših napadača. Zabijao je u pobjedi nad Levanteom, u porazu od Betisa pa onda donosio pobjede protiv Alavesa i Valencije. Sada je probio Courtoisa. No, njegova Osasuna ipak nije izdržala. Asensio je zabio krajem prvog dijela za 2-1, a Karim Benzema je u drugom poluvremenu promašio dva penala! Gađao je donji desni kut, ali oba puta ga je Herrera pročitao. Za 3-1 je u samoj završnici pogodio Lucas. 

Osasuna je prošle sezone otkupila hrvatskog napadača za rekordnih osam milijuna eura. Prvo je boravio na posudbi iz Mallorce i oduševio. Zabio je 12 komada, bio je strah i trepet za suparničke obrane, ali ove sezone samo pehovi. Zbog ozljede i korona virusa odigrao je 23 utakmice. Kada bi i ušao u formu, opet bi ga nešto izbacilo iz ritma. Na svu sreću, riješio se tih pošasti.

Otkako su ga zaobišle ozljede i čim je ušao u ritam, igra sve bolje. Ove sezone utrpao je sedam golova u La Ligi i od toga pet u posljednje četiri utakmice. Zaista je u fantastičnoj formi, a nadamo se da ćemo ga u takvim izdanjima gledati i u hrvatskom dresu. 

Tražimo klasičnog napadača otkako se umirovio Mario Mandžukić, prizivamo ga i žalimo se kako nema pravog golgetera, a Zlatku Daliću je možda odgovor pred nosom. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • odcentramalonadesno 21.04.2022.

    Real ima više promašenih penala nego je svima drugima svirano cijelu sezonu.

  • bibek_93249283 21.04.2022.

    Wow, Penal Madrid pao ispod prosjeka od 3 penala po tekmi za njih..

  • RedDoor 21.04.2022.

    Sigurno korisniji na centarforu od Kramarića, jer mu je to prirodna pozicija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare