To je to što me zanima!

Čudesni Ronaldinho: Prošlo je već 13 godina od majstorije...

Po 14. put u Ligi prvaka, u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Camp Nou sastaju se Barcelona i Chelsea. Hoće li Messi i ekipa uspjeti osigurati prolaz dalje, saznat ćemo večeras...
Vidi originalni članak

Pobjeda Chelseaja nad Barcelonom 4-2 na Stamford Bridgeu 8. ožujka 2005. jedna je od najboljih utakmica u povijesti Lige prvaka. Osim spektakularne igre Chelseaja, utakmicu je obilježio jednako tako spektakularan Barcelonin Ronaldinho.

Unatoč velikoj pobjedi Chelseaja 4-2 (ukupno 5-4), koja je londonsku momčad odvela u četvrtfinale Lige prvaka, godinama nakon utakmice priča se o Ronaldinhu i majstoriji koju je izveo u 38. minuti pri rezultatu 3-1 za Chelsea.

Loptu je brazilski čarobnjak primio na rubu šesnaesterca, bez problema ju iskontrolirao i ostavio Petra Čecha ukopanog na mjestu.

Golčina kakvu mogu zabiti samo pravi majstori.

Barcelona je gubila 3-2, ali to je bio rezultat s kojim je išla dalje. Sve do 15 minuta prije kraja kad je John Terry zabio i Chelsea odveo dalje.

 

Torres potvrdio finale

Sedam godina nakon toga, Englezi su još jednom srušili europske snove Kataloncima. U prvoj utakmici Didier Drogba je svojim pogotkom u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena osigurao svojoj momčadi pobjedu. 

LIGA PRVAKA OD 20 i 45 Chelsea se nada lošem danu Barce, Bayern odrađuje posao

Uzvratna utakmica bila je puna napetosti.

Već na poluvremenu Barcelona je vodila rezultatom 2-1, a Chelsea je od 37. minute igrao s igračem manje i iako su se Barcini igrači svim silama trudili zabiti gol koji bi im osigurao prolazak, činilo se da će utakmica ipak završiti rezultatom s poluvremena.

No, u 80. minuti u igru je ušao Fernando Torres, a u 92. sam protiv golmana matirao Barcelonu potvrdivši prolazak Chelseaja u finale Lige prvaka.

Barcelona je protiv Chelseaja u Ligi prvaka slavila samo tri puta. Chelsea je pobjedu upisao četiri puta, a čak 6 puta odigrali su neriješeno. Danas je na rasporedu uzvratna utakmica osmine finala na Camp Nou. Rezultat iz prve utakmice je 1-1, a večeras nas čeka još jedan napet dvoboj ovih dvaju momčadi.
 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • medenii 14.03.2018.

    u ovoj tekmi sam navijao za barcu i bio sam tuzan sto su ispali ali onda se dogodio ovrebo i od onda sam zamrzio barcu...ali jednostavno zbog ovog carobnjaka bilo je nemoguce ne navijati za njih

  • Paul_George_13 14.03.2018.

    Umjetnika kao Ronaldinho vise nikada, ali ni igraca kao Zidane

  • salabajzer 14.03.2018.

    Covjece kako su te godine prosle

Komentiraj...
Vidi sve komentare