To je to što me zanima!

Čudesni Sinkovići osvojili su zlato na Europskom prvenstvu!

Hrvatska posada Valent i Martin Sinković osvojila je zlato na Europskom prvenstvu u švicarskom Luzernu u disciplini dvojac bez kormilara. Obranili su tako europski naslov i potvrdili neviđenu dominaciju.
Vidi originalni članak

Hrvatski veslači braća Valent i Martin Sinković opet su pomeli konkurenciju. U švicarskom Luzernu osvojili su zlato u dvojcu bez kormilara. 

Sinkovići su utrku završili s vremenom 06:22.460, drugi su bili Rumunji s 06:24.530, a treći Španjolci s 06:26.310. 

Počelo je nervozno, srpska posada Vasić-Mačković startala je ranije pa su veslači ponovno vraćeni na start. Srbi su dobili opomenu, a upravo su oni bili najveća konkurencija hrvatskoj posadi.

Sinkovići su krenuli jako i već na 500 metara su imali više od dvije sekunde prednosti, a na pola staze su i povećali svoje vodstvo. Dokraja su Zagrepčani mirno kontrolirali utrku i prvi prošli ciljem.

Dekoncentrirani Srbi tijekom utrke čak su veslom prelazili u drugu stazu, a Sinkovići su to iskoristili i izdominirali konkurenciju, a srpska posada koja je trebala biti najveća konkurencija završila je na posljednjem, šestom mjestu.

Sinkovići su obranili naslov europskih prvaka, a u svojoj kolekciji imaju i svjetsko zlato u ovoj disciplini.

Luka Radonić je u finalu lakih samaca zauzeo četvrto mjesto s vremenom od 7:06.490 minuta. Prvak je Mađar Galambos, a Luka je za trećeplasiranim Talijanom Gorettijem zaostao više od četiri sekunde. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • user_432191 02.06.2019.

    To je to bravo

  • biograjka2 02.06.2019.

    Svaka vam dala! 💕👍

  • 02.06.2019.

    E, to je vijest !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare