To je to što me zanima!

VIDEO Verstappen ponovno do pobjede, Leclerc je vozač dana, Hamilton drugi put na postolju

Nizozemac je tako povećao prednost u ukupnom poretku nad momčadskim kolegom Perezom, koji je odustao već u 8. krugu zbog problema s motorom, te Leclercom, koji je startao 19., a završio kao peti
Vidi originalni članak

Aktualni svjetski prvak Max Verstappen (Red Bull) pobjednik je Velike nagrade Kanade na stazi u Montrealu, devete utrke sezone. Za Nizozemca je to bila šesta ovosezonska pobjeda, ukupno 26. u karijeri!

Nizozemac je tako povećao prednost u ukupnom poretku nad momčadskim kolegom Sergiom Perezom, koji je odustao već u 8. krugu zbog problema s motorom, te Charlesom Leclercom (Ferrari), koji je zbog izmjena na bolidu, odnosno kazne zbog istog, u Montrealu startao s 19., pretposljednjeg mjesta, ali svejedno završio na visokom petom mjestu! 

Njegov momčadski kolega Carlos Sainz završio je drugi sa zaostatkom manjim od sekunde, a treće mjesto pripalo je Lewisu Hamiltonu (Mercedes), koji je tako zaokružio fantastičan vikend u Kanadi. Za Britanca je to bilo drugo postolje u sezoni nakon što je također treći, iza dva Ferrarija, završio na otvaranju sezone u Bahrainu.

PEREZ SE ZABIO VIDEO Čudesni Alonso odmah do Maxa, Verstappen kreće prvi

Odličan dan Mercedesa upotpunio je George Russell, koji je startao osmi, a utrku zaključio kao četvrti. Fernando Alonso (Alpine Renault), drugi iz kvalifikacija, završio je sedmi, a do bodova su došli i Esteban Ocon, Valtteri Bottas, Zhou Guanyu i Lance Stroll.

Video pogledajte OVDJE

Sljedeća, jubilarna deseta ovosezonska utrka vozi se 3. srpnja u Velikoj Britaniji na kultnoj stazi Silverstone.

TRENINZI: VN KANADE Red Bull i dalje moćan, Ferrari u problemu, a Hamilton frustriran

Idi na 24sata

Komentari 14

  • anonimni.korisnik 22.06.2022.

    Joj e al ova fia mi je najjaca. Vele kak ce nove regulacije dovest do blizih utrka s vise pretjecanja. Utrke dosadnije neg prosle godine. dominacija redbulla pa mercedesa i sad opet redbull. Jos je sad ferrari bio u igri i sad im nes govore da ce uvest mjere zbog poskakivanja te da ce morat dic bolid i automatski ce bit sporiji. Dami si unistavaju sport. Vidi se da se Max ne treba naraditi za tu pobjedu jer je brzi i ima puno bolji bolid od ostalih.

  • Nap7 20.06.2022.

    Alonso nije mogao nista maxu  utrka je bila dobra zadnjih 15 krugova red bull prebrz

  • Nap7 20.06.2022.

    Montreal najbolja staza

Komentiraj...
Vidi sve komentare