To je to što me zanima!

Čudna odluka: Preskar se borio do nesvijesti i remija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U trećoj borbi pod okriljem kuće K2 Mario Preskar imao je težak posao. Protiv 'prljavog' Ukrajinca Pedjura izborio je remi pa potom završio u bolnici
Vidi originalni članak

Hrvatski boksač Mario Preskar (25) i Ukrajinac Maksim Pedjur (21) remizirali su odlukom sudaca u borbi od osam rundi u Lvovu. Naš je boksač u posljednjoj rundi primio niz teških udaraca, zbog kojih mu je nakon borbe ukazana pomoć pored ringa. Preskar se uspio podići tijekom sudačkog odbrojavanja nakon jednoga "knockouta", no proglašenje je dočekao u polusvjesnom stanju. Liječnici su mu ukazivali pomoć, a potpuno je došao k svijesti i počeo normalno disati u svlačionici. Za svaki slučaj odvezli su ga na pomnije pretrage u bolnicu u Lvov. S obzirom na to da Mario nije dobio teži udarac koji bi ga toliko uzdrmao, pretpostavlja se da je razlog kolapsa našeg boksača golema iscrpljenost.
Gotovo je nevjerojatno kako sudac u ringu nije kaznio Pedjurovo udaranje Preskara nakon prekida, dok su obojica bili na podu. U ranim rundama naš je boksač bio bolji protivnik te imao sve u svojim rukama, no u već opisanim okolnostima Pedjur je na kraju sustigao bodovnu prednost i izborio remi.

SUDAC ODMAH POKAZAO REMI
Na kraju nije bilo posve jasno što je sudac odlučio, pa su mediji prenosili kako je Preskar pretrpio prvi poraz u karijeri, no odmah je bilo jasno da je završeno remijem. Sudac je u trenutku proglašenja podigao obje ruke, onu Ukrajinčevu i pokazao drugom prema mjestu gdje je Preskar trebao stajati. Bude li se Preskarov tim žalio, još uvijek može doći do promjene ishoda. Moguće je poništavanje meča ili diskvalifikacija protivnika zbog udaranja nakon kraja borbe.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • lobotomix 30.06.2009.

    ako se netko digne nakon udarca onda je bio u \'knockdownu\', a ne u \'knockoutu\'. samo jedan je \'knockout\' i poslije njega se ne dižeš.

  • mister23 30.06.2009.

    Neka prihvati gubitak i gotovo!

  • robac19 29.06.2009.

    h

Komentiraj...
Vidi sve komentare