To je to što me zanima!

Čudo u Danskoj: Hrvatice su pobijedile svjetske prvakinje!

Nevjerojatna Larisa Kalaus utrpala je svjetskim prvakinjama devet golova i odvukla nas do senzacionalne pobjede kojom su naše rukometašice osigurale prolazak u drugu fazu Eura...
Vidi originalni članak

Nakon senzacionalne pobjede nad Mađarskom u prvom kolu Europskog prvenstva u Danskoj, hrvatske rukometašice odigrale su još jednu partiju za pamćenje i srušile svjetske prvakinje Nizozemke 27-25 u drugom kolu Eura!

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje hrvatskih rukometašica

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naše rukometašice su od prve do posljednje minute bile u egalu s Nizozemskom koja je prije godinu dana osvojila naslov svjetskog prvaka. Igralo se gol na gol, a u završnici su izabranice Nenada Šoštarića na krilima sjajne Larise Kalaus stigle do nevjerojatnog podviga i pobjede nad Nizozemkama. 

Naše reprezentativke su s novom pobjedom osigurale prolazak u drugu fazu Eura što je nevjerojatan uspjeh.

Fantastična je bila Larisa Kalaus koja je utrpala devet golova, a nekoliko golova zabila je u ključnim trenucima kada se lomila utakmica. Sjajna Ćamila Mičijević zabila je šest komada. Vukla je i Dora Krsnik koja se zaustavila na četiri gola, a dva je zabila Paula Posavec. A Tea Pijević? Još jednom je napravila čuda na golu! Izludila je Nizozemke, uhvatila nekoliko živih lopti i imala ključne obrane u završnici susreta koje su pogurale našu reprezentaciju do pobjede.

Kod Nizozemske je Lois Abbingh zabila pet golova, kao i Kelly Dulfer.

Koliko čudo su naše rukometašice napravile? Nizozemke su već godinama u samom svjetskom vrhu. Prošle godine su po prvi put u povijesti osvojile SP, a prije toga su imale pravu berbu medalja. Na posljednja četiri natjecanja bile su na postolju, 2016. godine osvojile su srebro na Euru, godinu poslije broncu na SP-u, pa 2018. godine opet broncu na Europskom prvenstvu.

I ove godine imale su ogromna očekivanja, ali nakon Srbije izgubile su i od Hrvatske i dovele pod upitnik svoj prolazak u drugu fazu natjecanja.

Naše rukometašice su došle u Dansku bez ikakvog pritiska. Došle su igrati rukomet, uživati u njemu i pokazati se u najboljem svjetlu. Senzacionalno su srušile Mađarice pa onda i Nizozemke za ogroman uspjeh i plasman u drugu fazu natjecanja te nadmašile sva očekivanja.

Hrvatice su na prošlom Euru skupinu završile s tri poraza, a do ovog EP-a posljednju pobjedu su ostvarile prije šest godina kada su pobijedile Nizozemsku!

Prolaz je osiguran, a u posljednjem kolu Hrvatska u utorak igra protiv Srbije.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • TatjaKB 07.12.2020.

    Bravo cure! Ponosni smo na vas <3 Sretno i hrabro dalje :)

  • LOLNeki 07.12.2020.

    Bravo, HRT i njihov nepostojeći sportski odjel neka se srame.

  • Exterminator 06.12.2020.

    Bravo cure čestitke od srca iz Toronta

Komentiraj...
Vidi sve komentare