Obavijesti

Sport

Komentari 86

Čudo u Danskoj: Hrvatice su pobijedile svjetske prvakinje!

Čudo u Danskoj: Hrvatice su pobijedile svjetske prvakinje!

Nevjerojatna Larisa Kalaus utrpala je svjetskim prvakinjama devet golova i odvukla nas do senzacionalne pobjede kojom su naše rukometašice osigurale prolazak u drugu fazu Eura...

VIDEO

Nakon senzacionalne pobjede nad Mađarskom u prvom kolu Europskog prvenstva u Danskoj, hrvatske rukometašice odigrale su još jednu partiju za pamćenje i srušile svjetske prvakinje Nizozemke 27-25 u drugom kolu Eura!

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje hrvatskih rukometašica

Pokretanje videa...

Rukometašice srušile svjetske prvakinje 06:38

Naše rukometašice su od prve do posljednje minute bile u egalu s Nizozemskom koja je prije godinu dana osvojila naslov svjetskog prvaka. Igralo se gol na gol, a u završnici su izabranice Nenada Šoštarića na krilima sjajne Larise Kalaus stigle do nevjerojatnog podviga i pobjede nad Nizozemkama. 

Croatia vs Netherlands

Naše reprezentativke su s novom pobjedom osigurale prolazak u drugu fazu Eura što je nevjerojatan uspjeh.

Fantastična je bila Larisa Kalaus koja je utrpala devet golova, a nekoliko golova zabila je u ključnim trenucima kada se lomila utakmica. Sjajna Ćamila Mičijević zabila je šest komada. Vukla je i Dora Krsnik koja se zaustavila na četiri gola, a dva je zabila Paula Posavec. A Tea Pijević? Još jednom je napravila čuda na golu! Izludila je Nizozemke, uhvatila nekoliko živih lopti i imala ključne obrane u završnici susreta koje su pogurale našu reprezentaciju do pobjede.

Croatia vs Netherlands

Kod Nizozemske je Lois Abbingh zabila pet golova, kao i Kelly Dulfer.

Koliko čudo su naše rukometašice napravile? Nizozemke su već godinama u samom svjetskom vrhu. Prošle godine su po prvi put u povijesti osvojile SP, a prije toga su imale pravu berbu medalja. Na posljednja četiri natjecanja bile su na postolju, 2016. godine osvojile su srebro na Euru, godinu poslije broncu na SP-u, pa 2018. godine opet broncu na Europskom prvenstvu.

Croatia vs Netherlands

I ove godine imale su ogromna očekivanja, ali nakon Srbije izgubile su i od Hrvatske i dovele pod upitnik svoj prolazak u drugu fazu natjecanja.

Naše rukometašice su došle u Dansku bez ikakvog pritiska. Došle su igrati rukomet, uživati u njemu i pokazati se u najboljem svjetlu. Senzacionalno su srušile Mađarice pa onda i Nizozemke za ogroman uspjeh i plasman u drugu fazu natjecanja te nadmašile sva očekivanja.

Croatia vs Netherlands

Hrvatice su na prošlom Euru skupinu završile s tri poraza, a do ovog EP-a posljednju pobjedu su ostvarile prije šest godina kada su pobijedile Nizozemsku!

Prolaz je osiguran, a u posljednjem kolu Hrvatska u utorak igra protiv Srbije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba