To je to što me zanima!

Čudo u Münchenu! Veliki Elber i Klose naklonili su se Dinamu

U 'modrom' inkubatoru raste još jedna generacija karakternih nogometaša za koje će se još čuti. Gvardiol i Šutalo već su dio prve momčadi, a to će, budite sigurni, uskoro postati i drugi igrači...
Vidi originalni članak

Kakva drama u Münchenu! Dinamo je još jednom oduševio nogometnu Europu, 'modri' juniori su se pobjedom 8-7 (2-2) kod Bayerna plasirali u četvrtfinale juniorske Lige prvaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bila je to još jedna zrela partija Jovićevićevih ratnika, 'plavi' su srušili njemačkog velikana, momčad koja je u ovom natjecanju lagano trpala Tottenham ili Olympiacos.

U samo dvije godine Dinamovi su juniori u ovom natjecanju pobjeđivali Bayern, Liverpool, Manchester City, Dinamo Kijev, Šahtar, Atalantu, Lokomotiv Moskvu, Astanu, Viitorul Constantu. A sada je na redu - Benfica.

Zagrepčani imaju strašnu mladost, u 'modrom' inkubatoru raste još jedna čudesna generacija karakternih nogometaša za koje će se još čuti. Pojedinci poput Gvardiola ili Šutala već su dio prve momčadi, Krizmanić, Josipović i Franjić su odrađivali seniorske pripreme, a za Hrvoja, Jurišića, Karricu, Julardžiju i ostatak ovog društva tek će se čuti.

Na tribinama nije bilo najavljenog Ivice Oliće, pa niti Ivana Perišića, ali veliku predstavu Dinama uživo su pratili Hasan Salihamidžić, Giovanni Elber, Miroslav Klose, pa i mlada zvijezda Bavaraca Joshua Zirkzee. Iz Zagreba su na utakmicu stigli Damir Krznar i Marko Vukelić, ne i sportski direktor Zoran Mamić koji je otišao put Poljuda. Od poznatih lica na tribinama čudesnog Bayern Campusa uočili smo i Roberta Palikuću, Hrvata koji je danas predsjednik njemačkog drugoligaša Nurnberga...

Dinamo je krenuo uraganski Krizmanić je odmah šokirao Bavarce, a u akciji za vodeći gol sudjelovalo je čak osam igrača 'modrih'! Praktički, svi su imali barem jedan dodir s loptom osim Franjića, Jankovića i Šipoša. Takvoj je akciji Zagrepčana zapljeskao i Miroslav Klose koji danas radi u omladinskoj školi Bayerna. I koji je prilično bahato odbio bilo kakva slikanja za hrvatske medije.

Mlade nade Dinama su preko svoje najjače karike Karrice stigli do 2-0, a onda je s tribina krenula pjesma. 

- Bayern Munchen Auf Wiedersehen - zapjevalo je 500-injak navijača Dinama, pa nastavilo:

- Niko Kovač, Niko Kovač.


 
Bayern je igrao dobro, držao sredinu terena, a za ovaj dvoboj u njemačkom velikanu su 'povukli' i neke igrače (Dajaku, Batista Meier) iz druge momčadi koja igra u Trećoj ligi. Talentirane mladiće koji su dan ranije u četvrtfinalu njemačkog kupa bili na klupi seniorske momčadi Bayerna u ogledu sa Schalkeom. Nijemci su smanjili krajem prvog dijela, bilo je tu i dosta panike u 'modrim' redovima, a Hrvoj je zaslužio i 'trofej Vlatko Marković', jednu loptu napucao i preko tribine.

Velike pohvale za 'svoju predstavu' zaslužilo je i 500-injak navijača Dinama koji su stigli iz Dublina, Zagreba, Rugvice, ali i svih krajeva Njemačke i Austrije. Organizatori utakmice su u dva navrata morali širiti prostor za Dinamove navijače, a oni su svojim glasnovim mogućnostima potpuno nadmašili domaće pristalice.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • Tommy Grdic 05.03.2020.

    Ma od postanka nas je Dinamo uvjek imao jaki podmladak a nekima to smeta sto je Dinamo samo Dinamo Hrvatski Klub bija u naj tezim danima i ostao, Dinamo je nosija Hrvatski Grb sva vremena a to mu daje veliku podrsku Hrvata domoljuba Docim drugi su nosili rogu sve do devedesetih a morali su ici u Australiju Sydney da im Hrvati domoljubi dadu dresove sa Grbom, Dakle sve u svoje vrijeme, DINAMO zivi vjecno, dok bude i jednoga domljuba Hrvata,, Velike cestitke deckima i strucnom vodstvu mladih heroja Dianama.

  • bakaslis 04.03.2020.

    Čestitke Dinamu iz Dalmacije.... Bravo za Jovičevića u sve igrače....

  • dmiota 04.03.2020.

    Ma koji su ovi koji lupaju minuse ma.nemogu vjerovati ma zar su ovi dečki zaslužili minus strašno koja mržnja u ovih blitvara

Komentiraj...
Vidi sve komentare