To je to što me zanima!

Cure s Trešnjevke dominiraju: Prvakinje su u četiri kategorije

Koliko talentiranih djevojaka igra u Trešnjevci, pokazuje i to što su četiri igračice ove godine dobile stipendije te odlaze u SAD igrati sveučilišnu košarku
Vidi originalni članak

Osvojili smo sve tri titule prvaka Hrvatske u mlađim kategorijama i objedinili to s titulom prvakinja WABA lige u konkurenciji U-17 te svemu dodali drugo mjesto među seniorkama u PH. Nikada dosad to nije uspjelo nikom u Hrvatskoj, a pitanje je i kad će ponovno, priča nam Dean Nemec, trener i predsjednik ŽKK Trešnjevka.

VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Već godinama ovaj kvartovski klub iz Zagreba niže velike rezultate i pokazuje kako ženska košarka u Hrvatskoj ima budućnost.

U Kutiji šibica trenira tridesetak djevojaka, koje jedva kombiniraju obveze u školi i fakultetu s treningom. Međutim, ljubav prema sportu je velika, a to pokazuje i predanost s kojom treniraju i igraju te na kraju i rezultati.

Koliko talentiranih djevojaka igra u Trešnjevci, pokazuje i to što su četiri igračice ove godine dobile stipendije te odlaze u SAD igrati sveučilišnu košarku. Jedna od njih je juniorka Karla Erjavec i jedna od najboljih igračica zagrebačkoga kluba.

- Uz pomoć trenera došli smo do dobrih rezultata i samo mogu biti zahvalna jer idem u SAD. Ne znam što me čeka, ali veselim se - kaže Karla, koja je bila svrstana u prvu petorku mladih igračica seniorske lige.

Koliko je pozitivno to što igračice odlaze i nastavljaju karijeru na sveučilišnoj razini, i to u SAD-u, Nemec kaže da je to i pokazatelj svega što ne valja u hrvatskom školstvu i sportu.

- Trebalo bi toj djeci sa stipendijama omogućiti da ostanu ovdje i da se školuju ovdje, ali za to treba napraviti dobar školski sustav koji će pratiti sport - kaže Nemec, koji problem vidi i u putovanjima.

- Putujemo svakako, autima, kombijima. Treneri voze, roditelji voze. Ako želiš malo viši rang, nitko ne želi pomoći...

Mlađe kategorije dobro se pune i pokazuju impresivne rezultate, a u klubu ostaje i juniorka Nika Mühl, koja je prošle godina na EP-u bila jedna od najboljih igračica.

Nika je isto tako proglašena i najboljom igračicom juniorskog prvenstva i najbolja igračica WABA lige do 17 godina, a ove godine je dva puta imala i impresivni quadruple double učinak.

Upravo zbog igračica poput Karle i Nike, Nemec kaže kako je zadovoljstvo raditi iako problema uvijek ima.

- Trebaju nam dva jaka kluba koji igraju u Euroligi. Tako će se ova mladost preliti na seniore i reprezentaciju. Talent postoji, volja postoji, želja postoji. Valjda će netko prepoznati kakve djevojke ovdje imamo - zaključuje Nemec.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Wooden 10.06.2018.

    Ženska košarka u Hr nema nikakvu perspektivu. Sama prva liga je smješna, Medveščak osvaja već ne znam koju godinu za redom prvenstvo, ostatak ekipa igra mahom sa kadetkinjama, liga niti je zanimljiva, niti praćena, a same cure eventualno igraju do kraja srednje škole,i nakon toga logičan prestanak igranja i školovanje ili posao sa izuzetkom vrlo malog broja extra talentiranih koje kakav takav novac mogu od košarke zaraditi u inozemstvu.

  • Nemo22 10.06.2018.

    Naš sustav školovanja i sporta nikad nije išao ruku pod ruku i zato se kod nas dešava da talentirani klinci ako ostaju ovdje trebaju izabirati ili fakultet ili profesionalni sport,pa naravno da izaberu fakultet ili.....vani,college u Americi koji pruža sve,a da ništa od napora ne osjetiš.Završiš u roku,živiš u kampusu na 10min.ti je sve udaljeno,na trening ideš kao ovdje kod nas na tjelesni i porfesori imaju normalni odnos,tretiraju te kao čovjeka ravnog njima,a ne da se izdižu te su tu za sve što ti treba.Savjetujem svima da idu na college.Do 24 završe faks,a poslije do 35 ako će,neka se bezbrižno igraju košarke i usput uče jezike u tim zemljama u kojima će igrati...Francuskoj,Italiji,Španjolskoj.....završe faks,nauče jezike i eto kada kažu da sport ne valja.Valja,samo ga trebaš znati iskoristiti,a ne da sport iskoristi tebe.Pametno i pamet u glavu.Sretno svima! Svaki početak je težak,samo treba ići dalje. ;)

  • tejmatebra 09.06.2018.

    pavke legendo

Komentiraj...
Vidi sve komentare