To je to što me zanima!

Čuvena Maracana postaje Pele!

Iako je Pele legenda te po mnogima najbolji nogometaš svijeta, ne slažu se svi nogometni zaljubljenici u Riju kako je zaslužio da Maracana ponese njegovo ime. Neki smatraju kako je Mario Filho i dalje prikladnije ime
Vidi originalni članak

Slavni nogometni stadion u Rio de Janeiru, popularna Maracana, promijenit će svoj službeni naziv u stadion Edson Arantes do Nascimento - Rei Pele.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odluku o promjeni imena stadiona donijele su vlasti brazilske savezne države Rio de Janeiro u utorak, a kako bi ona postala službena, mora je potvrditi guverner države.

- To je dostojan omaž čovjeku koji je zadužio brazilski nogomet i koji je nakon igačke karijere služio našoj zemlji - kazao je zastupnik koji je pokrenuo projekt promjene imena stadiona.

Osamdesetogodišnji Pele, pravim imenom Edson Arantes do Nascimento, odigrao je veliki broj utakmica za reprezentaciju upravo na Maracani, a na toj je stadionu 1969. godine postigao i svoj 1000. pogodak u karijeri.

Dosadašnje službeno ime Maracane bilo je stadion Mario Filho po novinaru koji je 40-ih godina prošloga stoljeća lobirao za njegovu izgradnju.

Na tom stadionu odigrana su finala svjetskih nogometnih prvenstava 1950. i 2014. godine te je održana svečanost otvaranja Olimpijskih igara 2016.

Iako je Pele legenda te po mnogima najbolji nogometaš svijeta, ne slažu se svi nogometni zaljubljenici u Riju kako je zaslužio da Maracana ponese njegovo ime. Neki smatraju kako je Mario Filho i dalje prikladnije ime, dok drugi misle da bi se, ako se već treba mijenjati ime stadiona, on trebao nazvati po nekome iz samoga Rija, a ne po Peleu koji je rođen u državi Minas Gerais, a većinu svog života proveo u Sao Paulu. (dk)

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Trump Jong Un 10.03.2021.

    Neka bude "Rajko Mitić " da stvorimo pomutnju među fanovima

  • MateCro 10.03.2021.

    Valjda ih neće srbi opet kopirat

Komentiraj...
Vidi sve komentare