To je to što me zanima!

D. Cvitanić pristao igrati za hrvatsku reprezentaciju

Stručni stožer sa Slavenom Bilićem imat će priliku vidjeti Cvitanića 8. i 9. kolovoza na turniru u Amserdamu gdje Ajax igra s Interom i Arsenalom
Vidi originalni članak

Iznimna mi je čast predstaviti novoga igrača hrvatske reprezentacije, rekao je trijumfalno predsjednik HNS-a Vlatko Marković nakon polusatnog sastanka s Darijem Cvitanićem u amsterdamskom hotelu Sheraton.
Argentinac hrvatskih korijena, kojeg je Ajax platio sedam milijuna eura, definitivno je dakle odlučio je zaigrati za zemlju iz koje je njegov pradjed Santiago emigrirao u Argentinu. Već za desetak dana 25-godišnji napadač trebao bi dobiti hrvatsku putovnicu.
Odmah je pozirao s hrvatskim dresom, kojeg bi prvi put mogao odjenuti već na prijateljskoj utakmici 20. kolovoza protiv Slovenije. Naravno, ako ga izbornik Slaven Bilić pozove u reprezentaciju.
- Tako sam sretan, ostvarili su se moji snovi. Volio bih nositi dres s brojem dvadeset - rekao je bivši napadač Banfielda i dodao:
- Mom pradjedu Santiago je argentinsko ime, ne znam točno kako se zvao dok je bio u Hrvatskoj, provjerit ću. Ali znam da je u Argentinu došao s otoka Brača.  
Napadač kojem je specijalnost igra glavom poželio je dakle “dvadeseticu”, broj koji je nosio u Banfieldu. I eto prvog problema za Slavena Bilića - taj broj na Euru je nosio ozlijeđeni Igor Budan.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Barney 11.07.2008.

    zorro.cz .....kad je Bilic stavio Budana protiv Austrije svi smo ocekivali da pomogne nasoj reprezentaciji jer smo u tim trenucima stvarno bili pritisnuti od strane domacina i trebalo je malo osvjeziti momcad. Medjutim Budan je odigrao jako lose i dobio velike kritike i zamjerke svih navijaca pa cak i od komentatora i novinara pa i mene osobno. Ali ipak se je kasnije doznalo da decko tek sto je usao u igru dobio je jedan neugodan udarac i do kraja utakmice je igrao ozlijedjen. Ne branim ga ali mislim da mozda i nije toliko kriv jer ga je boljelo koljeno i nije mogao trcati a ne da nije htio. Mozda je Bilic malo pogrijesio sto ga nije odnah zamijenio ali nije ni on valjda htio mijenjat igraca koji je tek usao. A posto je Budan konstantno ozlijedjen mozda je tu mjesta da se da prilika Cvitanichu da se dokaze koliko je stvarno dobar igrac.

  • user_23084 11.07.2008.

    Mislim da za Bilića problema nema što se tiče broja 20, pogotovo nakon Budanove \"impresivne\" partije i pogotovo trke na utakmici protiv Austrije.

  • Knight Cross 11.07.2008.

    Svi golovi su neki glavo ili pacerski vidjet cemo kad bu igro u Ajaxu a ne tu sa ovim kaj nemaju pojma igrat!

Komentiraj...
Vidi sve komentare