To je to što me zanima!

D. Jerković: Lijeva i nije bitna, s njom nisam zabijao

Uoči amputacije lijeve potkoljenice tako se hrabrio legendarni napadač Dinama Dražan Jerković (72), koji je slavu stekao glavom i desnicom
Vidi originalni članak

Velikan hrvatskog nogometa i prvi hrvatski izbornik dobro je podnio operaciju i trenutačno se oporavlja u jedinici intenzivne njege u KBC-u Rebro, doznajemo iz liječničkih krugova. Jerkoviću su morali amputirati lijevu potkoljenicu jer su mu prijetile ozbiljnije posljedice s obzirom na to da je dugogodišnji šećerni bolesnik.
- Želimo brzi oporavak plavoj legendi. On je istinska plava devetka. Dinamo mu stoji na raspolaganju što god da mu treba - rekao je maksimirski glasnogovornik.
Jerković se nikad nije klanjao pred politikom i novcem te nikad nije mogao pljeskati onomu što nije dobro, pa je u svojim još i te kako aktivnim godinama bio praktički izopćen iz hrvatskoga nogometa. Za njega nije bilo mjesta ni u Dinamu ni u Zagrebu, klubovima kojima je posvetio svoj život i koje je zadužio ljudskom i igračkom veličinom. U Maksimir nije kročio više od destljeća premda mu je  Mamić ponudio mjesto počasnog predsjednika. Posljednjih sedam godina, otkako se razišao s tadašnjom klupskom garniturom, nije zalazio na stadion u Kranjčevićevoj, ali je zbivanja u klubu svakodnevno pratio iz obližnjeg kafića Kampari.



'NAJJAČI JE KAD JE NAJTEŽE'

Zvao me Stjepan Bobek iz Beograda, zovu me iz cijele Hrvatske, Bosanci... svi pitaju za Dražu, a on je najjači kad je najteže. Svi smo tužni, jer Draža je možda i najbolji igrač Hrvatske svih vremena, izjavio je predsjednik HNS-a i Jerkovićev kum Vlatko Marković, s kojim nekoliko godina nije baš u dobrim odnosima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare