To je to što me zanima!

Majstoru čestitao i veliki Klopp: 'Da čujem, što smo napravili?!'

Zvijer od 185 cm i 102 kg pored koje i Adama Traore izgleda kao kadet. Adebayo je sa svojim Wycombeom izborio Drugu ligu pa pred kamerom Skyja pustio emocije pred očima cijele Engleske. Presretan!
Vidi originalni članak

Wycombe Wanderers je engleski klub star 133 godine. Velika, ponosna povijest, ali... Nikad dalje od Treće lige. Do ovog ljeta. Wycombe je 2-1 pobjedom kod Oxford Uniteda osigurao ulazak u Championship, a u moru radosti nije bilo sretnijeg od - 'Zvijeri'.

Adebayo Akinfenwa (38) je rutiner koji se bliži četrdesetoj godini života. Mrcina od 185 cm i 102 kg, atipično 'popunjeni' napadač koji je često izazivao i simpatije i podsmijeh, još prije četiri godine karijeru su mu proglasili gotovom, a u ponedjeljak navečer je guštao u uspjehu, pred cijelom Engleskom.

- Čekaj, čekaj, čekaj... Prije bilo kakvih pitanja, recite vi meni: Što smo napravili? A, što smo napravili?! Plasirali smo se u Championship, tako je!!! - uživao je Adebayo dok su mu u živom javljanju prilazili jednako oduševljeni suigrači.

- Prije četiri godine bio sam nezaposlen. A sad sam ovdje i znate što? Jedina osoba koja me danas smije nazvati na WhatsApp je Jurgen Klopp! Da proslavimo skupa - smijao se Akinfenwa i zahvaljivao Bogu, suigračima i sam sebi. A to se i dogodilo jer mu je Jurgen poslao poruku.

- Ljudi su donosili preuranjene zaključke o meni, već me pokopali kao nogometaša, ali ja sam mislio svoje i radi. Sad sam svima koji su mi se podsmijavali pokazao da je jedino mišljenje koje zaista vrijedi: mišljenje koje imate sami o sebi!

Wycombe mu je donio potvrdu i najveće slavlje karijere u smiraju te iste karijere.

- Nagrađen je naporan rad. Nagrađen je srećom koju sam imao da pronađem trenera i suigrače koji vjeruju u mene. To je moj blagoslov - pričao je presretni Adebayo koji će sljedeće sezone zaokružiti dva desetljeća svoje nogometne karijere.

Građen je kao body-builder, pored njega Wolverhamptonov snagator Adama Traore izgleda kao kržljavi kadet, ali taj paket je samo jedan dio priče. Najvažniji je sadržaj, a Akinfenwa ima srce radnika i fajtera prepuno dobre volje.

Navijač Liverpoola, rođen u sjevernom Londonu. Mama mu je kršćanka, a otac musliman, Nigerijac. U tinejdžerskoj dobio prigrlio je majčinu vjeru. Prije tri godine napisao je autobiografiju, ima svoju liniju odjeće ('Beast Mode'), na benchu diže 200 kg...

Pod 'stare dane' demantirao je skeptike, u 32 utakmice naslagao 10 golova i šest asistencije na Wycombeovom putu u Championship. I uživa, 100% zasluženo!

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Šumarko 14.07.2020.

    Ovi naši stoperi u HNL bi samo odleprsali kada bi isli u duel s njime

  • ZEUS 14.07.2020.

    Svaka mu cast, zanimljivo kako covjek to sve nosi, te kile i godine u toj trecoj koja je takoder zahtjevna i evo sad u drugoj...Ali lik zapravo nije ni debeo, takav je graden, vidite da nema trbuha i da je sve rasporedeno

  • paolo98 14.07.2020.

    Adebayo je veliki gospodin i ljudina!

Komentiraj...
Vidi sve komentare