To je to što me zanima!

Da je VAR, ne bi bio dar/mar! Bayern i Roma bili bi u finalu

Uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka zasjenile su katastrofalne sudačke pogreške. Što Uefa čeka s VAR-om, ne znamo. Ali da smo imali VAR, imali bismo i finale Roma - Bayern München
Vidi originalni članak

Pogreške su, kažu, dio nogometa, pa i one sudačke?

Ok, recite to ovima iz Bayerna, koji drugu godinu zaredom zbog katastrofalnog suđenja ispadaju od istog kluba. 

Cuneyt Cakir i Damir Skomina iskusni su međunarodni suci. Turčin i Slovenac odradili su puno važnih utakmica, ali u uzvratima polufinala Lige prvaka bili su najlošiji akteri. 

Cakir je propustio suditi dva penala za Bayern protiv Reala, nakon duela Ramosa i Lewandowskog i situaciju u kojoj je Marcelo igrao rukom. Bayern se napromašivao, što je također dio nogometa na koji ne mogu utjecati.

 

No teza 'da ste zabili što ste trebali', ne biste pričali o suđenju potpuno je pogrešna. Ako je suđenje bilo loše, onda je bilo loše, tko god prošao dalje. Samo je manja šteta ako prođe onaj tko je bio zakinut. Bayern nije te sreće.

Roma je nakon čuda protiv Barcelone kad jeo okrenula 4-1 iz prve utakmice dočekala Liverpool. U prvom susretu izgubila je 5-2 i možemo samo nagađati što bi bilo da je imala dobro suđenje.

Ono što su Damir Skomina i njegovi pomoćnici radili, ne može se nazvati dobrim suđenjem. Pogrešno svirano zaleđe nakon kojeg Edin Džeko prolazi golmana Liverpoola, ovaj ga ruši... Umjesto penala - ništa. 

 

Idemo dalje, mladi branič Liverpoola brani gol rukom, umjesto crvenog i penala - ništa. Roma je, inače, pobijedila 4-2. Jedan gol falio joj je da izbori produžetke.

Naravno, tko zna bi li se utakmica odvijala tako da je imala ta dva penala, tko zna bi li ih iskoristila, ali činjenica je da je teško oštećena. I tu dolazimo do VAR-a, videotehnologije.

Neki igrači nisu oduševljeni, poput Luke Modrića koji se nije mogao sjetiti situacije u kojoj je Marcelo igrao rukom. 

No uz VAR to ne bi zaboravio. Sudac bi zaustavio igru, otišao do pomoćnika i pokazao na penal. Nije Luka bio oduševljen videotehnologijom na klupskom SP-u.

- VAR nije nogomet, unosi zbrku - rekao je tada.

Zbrku? A kako onda ne unosi zbrku kad u košarci sudac pogleda je li bio namjeran faul i je li koš pao prije nego što je tabla "zasvijetlila", što signalizira istek vremena? Kako onda u američkom nogometu ne unese zbrku kad trener baci crvenu zastavicu pa se mora ponovno pregledati akcija? Kako u tenisu zbrku ne unosi oko sokolovo? 

Ne, budimo realni. VAR nije zbrka, ovo što sam imamo je zbrka. Nogomet je ostao posljednji dinosaur od velikih sportova koji dozvoljava da se od nečega što bi trebao biti spektakl napravi potpuni cirkus. VAR? O, da! Sad odmah.

I onda bismo imali finale koje smo trebali imati: Roma - Bayern.
 

Idi na 24sata

Komentari 206

  • Ustani bane 04.05.2018.

    Dobro je snida sljedeće godine barca možda dođe i do polufinala

  • labud_13 04.05.2018.

    Bili bi sutra al malo sutra

  • mozes_mislit 04.05.2018.

    Koliko tu strucnjaka ima najbolje da te dvije ekipe odma pucaju penale bez da ima ikakvog kontakta trcanja nista Znaci samo himna pozdrav navijacima pucanje penala i od njih 11 i jos +3 zamjene raspucaju i za 20 min svi se pozdrave rukuju cestitaju i doma Treba samo jedan sudac nema vise ovih igranja rukom i koje kakvih prekrsaja zaledja i tih gluposti. I jos dobro u svemu tome padne puno golova na utakmici pa bude atraktivno

Komentiraj...
Vidi sve komentare