Obavijesti

Sport

Komentari 206

Da je VAR, ne bi bio dar/mar! Bayern i Roma bili bi u finalu

Da je VAR, ne bi bio dar/mar! Bayern i Roma bili bi u finalu
1

Uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka zasjenile su katastrofalne sudačke pogreške. Što Uefa čeka s VAR-om, ne znamo. Ali da smo imali VAR, imali bismo i finale Roma - Bayern München

VIDEO

Pogreške su, kažu, dio nogometa, pa i one sudačke?

Ok, recite to ovima iz Bayerna, koji drugu godinu zaredom zbog katastrofalnog suđenja ispadaju od istog kluba. 

Cuneyt Cakir i Damir Skomina iskusni su međunarodni suci. Turčin i Slovenac odradili su puno važnih utakmica, ali u uzvratima polufinala Lige prvaka bili su najlošiji akteri. 

Cakir je propustio suditi dva penala za Bayern protiv Reala, nakon duela Ramosa i Lewandowskog i situaciju u kojoj je Marcelo igrao rukom. Bayern se napromašivao, što je također dio nogometa na koji ne mogu utjecati.

 

No teza 'da ste zabili što ste trebali', ne biste pričali o suđenju potpuno je pogrešna. Ako je suđenje bilo loše, onda je bilo loše, tko god prošao dalje. Samo je manja šteta ako prođe onaj tko je bio zakinut. Bayern nije te sreće.

Roma je nakon čuda protiv Barcelone kad jeo okrenula 4-1 iz prve utakmice dočekala Liverpool. U prvom susretu izgubila je 5-2 i možemo samo nagađati što bi bilo da je imala dobro suđenje.

Ono što su Damir Skomina i njegovi pomoćnici radili, ne može se nazvati dobrim suđenjem. Pogrešno svirano zaleđe nakon kojeg Edin Džeko prolazi golmana Liverpoola, ovaj ga ruši... Umjesto penala - ništa. 

 

Idemo dalje, mladi branič Liverpoola brani gol rukom, umjesto crvenog i penala - ništa. Roma je, inače, pobijedila 4-2. Jedan gol falio joj je da izbori produžetke.

Naravno, tko zna bi li se utakmica odvijala tako da je imala ta dva penala, tko zna bi li ih iskoristila, ali činjenica je da je teško oštećena. I tu dolazimo do VAR-a, videotehnologije.

Neki igrači nisu oduševljeni, poput Luke Modrića koji se nije mogao sjetiti situacije u kojoj je Marcelo igrao rukom. 

No uz VAR to ne bi zaboravio. Sudac bi zaustavio igru, otišao do pomoćnika i pokazao na penal. Nije Luka bio oduševljen videotehnologijom na klupskom SP-u.

- VAR nije nogomet, unosi zbrku - rekao je tada.

Zbrku? A kako onda ne unosi zbrku kad u košarci sudac pogleda je li bio namjeran faul i je li koš pao prije nego što je tabla "zasvijetlila", što signalizira istek vremena? Kako onda u američkom nogometu ne unese zbrku kad trener baci crvenu zastavicu pa se mora ponovno pregledati akcija? Kako u tenisu zbrku ne unosi oko sokolovo? 

Ne, budimo realni. VAR nije zbrka, ovo što sam imamo je zbrka. Nogomet je ostao posljednji dinosaur od velikih sportova koji dozvoljava da se od nečega što bi trebao biti spektakl napravi potpuni cirkus. VAR? O, da! Sad odmah.

I onda bismo imali finale koje smo trebali imati: Roma - Bayern.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 206
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu