To je to što me zanima!

Da, povjerujte svojim očima! Engleska - Mađarska 0-4. Italija primila petardu u Njemačkoj

Čudesnu večer, večer za pamćenje imali su Mađari u Wolverhamptonu gdje su do kraja ponizili aktualne europske doprvake. Senzacionalan, što drugo, jest rezultat od 4-0. Nijemci su vodili Talijane i 5-0
Vidi originalni članak

Godina je 1928. Ožujak. Škotska je pobijedila Englesku 5-1 u Engleskoj.

Zadnji put da je netko u Engleskoj pobijedio s barem četiri gola razlike. Devedeset četiri godine kasnije to je ponovila - Mađarska.

Čudesnu večer, večer za pamćenje imali su Mađari u Wolverhamptonu gdje su do kraja ponizili aktualne europske doprvake. Senzacionalan, što drugo, jest rezultat koji je pisao na semaforu, 4-0! Nikada nitko nije pobijedio s takvom razlikom u Engleze u gostima, a da nije primio gol.

Roland Sallai ušao je, pak, u istu rečenicu s Ferencom Puskasem. Kada je Mađarska 1953. pobijedila na Wembleyju 5-3, Puskas je zabio dva gola, a Nandor Hidegkuti tri. Od tada nijedan Mađar u gostima protiv Engleske nije bio dvostruki strijelac.

A uz Sallaija (16', 70')  to su još bili Nagy (80') i Gazdag (89').

Istovremeno, poniženje su doživjeli i aktualni europski prvaci Talijani. Njemačka ih je razbila 5-2 u Monchengladbachu. Platio je dobro Roberto Mancini šareni sastav koji je nakon 69 minuta gubio 5-0! Kimmich, Gundogan, Muller i dvaput Werner. Gnonto i Bastoni u sudačkoj nadoknadi ublažili su sramotu za Italiju i i izbjegli najteži poraz u povijesti međusobnih susreta. Gnonto je, usput, postao najmlađi strijelac u povijesti "Azzurra". Mladi napadač Zuricha je zabio gol sa 18 godina i 222 dana oborivši rekord Brunea Nicolea koji je imao 18 godina i 258 dana kada je zabio za "Azzurre" u studenom 1958. protiv Francuske (2-2).  

Još je nevjerojatniji pogled na ljestvicu grupe 3. Nakon četiri kola kraj Italije, Njemačke i Engleske vrh drži Mađarska!

U skupini 4 Nizozemska je pobijedila Wales 3-2 zadržavši prvo mjesto. Domaćin je poveo 2-0, gosti su izjednačili, a pobjedu "Oranju" donio je Memphis Depay u četvrtoj minuti nadoknade. Za Nizozemsku su zabili i Noa Lang (17) te Cody Gakpo (23), a za goste Brennan Johanson (26) i Gareth Bale (90+2-11m).

Belgija je na gostovanju porazila Poljsku 1-0 golom Michyja Batshuayjia iz 16. minute. Na ljestvici vodi Nizozemska sa 10 bodova, Belgija ima sedam, Poljska četiri, a Wales jedan.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • Građaninopasnihnamjera 15.06.2022.

    Šta znači europski doprvaci?

  • Marko Markic 15.06.2022.

    Kome je do igra nakon naporne sezone, svi velikani su vec u glavama na odmoru Italija,Francuska,Engleska, Nizozemska...

  • Mičuda 15.06.2022.

    A jeste svi pametni,ak znate da im se neda igrat,nadam se da ste puknuli na kladionici lovu na mađare,kad se englezima ne igra,blago vama pa sve znate,a trpali ste na engleze,ma fuuujjjjjjj

Komentiraj...
Vidi sve komentare